Splittrade reseplaner

 

Planen för den här resan började redan för ca ett år sedan, våren 2016 då Johanna (vår yngsta) verkligen bestämt sig för att efter studenten åka till Australien för ca ett år. Hennes tanke var att gå en bartenderkurs och därefter hanka sig fram i landet som bartender kombinerat med upplevelser. Jag och Micke behövde bestämma hur vi skulle göra, vi ville hälsa på henne under våren 2017 och behövde planera våra semesterdagar, jag har kalenderår och Micke april-mars. Vår tanke då var att kombinera Australien med Bali, hur länge var lite oklart.

Johannas plan från början var att åka redan tidigt på hösten men eftersom vi hade våra två ponnyer att ta hand om medan storasyster Jennie studerar i Sundsvall bestämde hon sig tidigt under sommaren för att åka i januari istället. Ponnyerna hade varit till salu ett tag men vi vet att det kan ta tid innan rätt köpare dyker upp och dessutom kunde hon jobba och spara extra reskassa.

I det avseende ändrades också vår plan för vad skulle hon med oss till precis när hon skulle frigöra sig och uppleva något på egen hand? Vi spånade hit och dit och tänkte länge på Bali som grundplan och kom inget längre. Sommaren kom,,, och gick,,, hur skulle vi göra? Skulle vi ändå åka till Australien eller skulle vi helt tänka om? Att vi skulle åka någonstans i fem veckor var vi helt överens om.

I augusti, precis lagom till att Jennie skulle åka till Sundsvall inför höstterminen, kom precis rätt familj och ville köpa Miro. Det var tungt men tjejerna har blivit äldre och för att just Miro ska komma till sin rätt och må bra krävs verkligen rätt ryttare och familj. Han är en välutbildad ponny, ögongodis med stark vilja, energi och har många förslag som tjejerna verkligen lärt sig massor av både vad gäller kunskap, tålamod, mål, ta ett steg i taget, klappa, berömma,,,, listan kan göras lång för denna charmiga ponny. Inte att förglömma är hans tidigare ägare som alltid funnits vid vår sida, kärlek till er fam Penot.

Under hösten arbetade jag heltid och pluggade på 25% samt hjälpte Johanna vid behov med fina Jumanji, ponnyn vi hade kvar. Micke var som vanligt den bästa markservicen vi kunde ha med tanke på jourer i stallet, träningar och tävlingar, vilket team vi varit genom de här åren med ponnyerna. Jag hann inte tänka på annat än jobb, plugg och Jumanji (när Johanna jobbade). Micke spånade och tänkte desto mer. Jag känner mig ibland lite taskig men jag ORKADE verkligen bara lösa dagen och lyssnade ”sådär”, kom med idéer ibland men mest väääldigt spånande planer.

Tillslut bestämde vi oss, utan Johanna, för att det blir Thailand som bas och om hon ville och kunde fick hon hänga med oss den stund hon kan. Det var i början av september och om vi skulle hänga med på Qatar`s kampanj hade vi en vecka på oss att fatta beslut. Sisat kampanjdagen bokade vi Sverige – Doha – Bangkok tillsammans med Johanna den 27/1 2017, vi med hembiljett den 3/3 och hon med Thai till Sidney den 3/2.

Hösten fylldes med dressyrtävlingar och jourer i stallet kombinerat med jobb och plugg. Det är klart vi träffade underbara vänner och övriga familjen emellanåt också. Jullovet kom och Jennie och Cam bodde också hemma. Jumanji var fortfarande till salu men vi spekulerade i hur vi skulle lösa omhändertagandet av honom de fem veckor jag och Micke var på semester, jag kunde ta hand om honom när jag kom hem. Skulle han säljas så var det verkligen viktigt med ett harmoniskt hem med erfarna vuxna och duktiga ryttare. Att et skulle bli för tufft med skolan om Jennie själv skulle ta honom med till Sundsvall, det var vi eniga om.

Vi trodde verkligen han skulle stanna hos oss med mina fina halvt erfarna syskon och deras duktiga barn som hjälp medan vi var borta, tillsammans med närvarande och stöttande människor på ridklubben där han stod. Jag skulle, tillsammans med kusinerna, kunna ta hand om honom när vi kom hem. Jumanji är verkligen en klippa som alltid är lyhörd och försöker vara sin ryttare till lags, en trygg och fin läromästare såväl för nybörjare som den som kommit uppåt i dressyrklasserna men också den där riktiga mysponnyn man kan rida ut på ensam eller stå lääänge tillsammans med i boxen, en ponny som ger glädje och självkänsla.

Men söndagen innan vi åkte flyttade han till den absolut bästa familj vi kunde tänka oss för honom och det bästa av allt är att han bara bor 35 min bort och vi kan lätt hälsa på. Ponnyerna löste sig verkligen som på beställning, helt otroligt med tanke på hur det ser ut på den fronten. Det är svårt att sälja, speciellt när man har de krav som vi hade <3

Ja, ponnyerna löste sig på absolut bästa sätt, men våra ändrade resplaner hänger fortfarande i luften trots att vi redan är här. Själv skyller jag på ”för många bollar i luften under hösten och vintern kombinerat med en massa pusselbitar i livet som snurrar runt och behöver falla på plats”. Jag har hela tiden vetat att alla bollar kommer falla ner och pusselbitar finna sin plats under januari, och det har de verkligen gjort. Jag tror få människor i vår närhet förstått vårt livs omställning det sista halvåret, från att gemensamt med våra fina tjejer bygga upp en nära gemenskap tillsammans med deras fina ponnyer till att sakta avveckla detta till något vi ännu bara kan sia om, men vi vet att vi alltid kommer finnas för varandra i framtiden oavsett vad som händer. Det kommer vara tomt att komma hem när inga ungdomar eller ponnyer finns där.

Jag fick mina 7,5 högskolepoäng till Verksamhets Förlagd Utbildare vilket jag är stolt över, jag och Micke är på starten av vår tvåsamhetsresa, starten på resten av vårt liv tillsammans och Johanna är med oss någon dag till, Jennie fortsätter sina studier till journalist i Sundsvall. Framtiden vet vi inget om, men där finns flertalet tankar, idéer och outforskade önskningar att tillsammans forma som mål för vårt framtida gemensamma liv. Nu är vi i alla fall här och lever i nuet.

Uppdatering följer om någon dag…….