Kamala, lördag 5/4 - torsdag 9/4

Jennie och Johanna var lediga från skolan i tre dagar, istället för ledig långfredag blev de lediga måndagen före. Den långa helgen inleddes med bad i poolen, stranden var inte att tänka på då de grå molnen tornade upp sig. Det regnar ganska mycket en stund nästan varje dag, oftast runt tre på eftermiddagen. Det blir skönt i luften av regnet men ibland kan det kännas lite tråkigt då man blir sittande inne. Det handlar knappast om lite duggregn så att säga.

Mot kvällen gick vi på matmarknaden och köpte blåmusslor och kyckling för tillagning hemma till Farmor, Hasse och oss. Blåmusslor med vitlök och het basilika, stekt ris och kyckling med het basilika. Det blev supergott, och mycket mat, men vi tycker nog snäckorna vi gjorde tidigare var godare.

Ytterligare en dag vid poolen i väntan på att hyra bil för två dygn. Vi var smarta  nog att ta vara på dagen innan regnet anföll. Den sena eftermiddagen och kvällen ägnades åt besök på Super Cheap och Big C. Den största tiden ägnades som vanligt till att titta på fina papper, pennor, linjaler, nagelgrejer och annat mindre viktiga, roliga, pyssliga grejer. Medan vi var inne på Super Cheap öppnade sig himlen. Det var ingen ide att försöka prata med varandra då det regnade så kraftigt mot plåttaket att det var det enda ljud som hördes.

Under heldagen med bil åkte vi till snorklingsstranden Yanui Beach. Där åt vi, god lunch, solade och badade bland fina fiskar och lite koraller innan vi åkte upp till Phromthep för at handla av vår gode vän. Det tog en stund att välja saronger, prova shorts och skjortor. Det som vi uppskattar här är att slippa fightas om ett just pris, något som blivit allt vanligare även i Kamala och helt sjukt i Patong, Kata och Karon. Det värsta är att försäljarna blir så arga när man prutar, de fattar inte att vi lika gärna kan handla hemma för de priser de försöker pressa oss på.

Middagen åt vi på Kanda nere på stranden. De har god pasta och bra hamburgare, mat som de andra var sugna på. Själv beställde jag ”Krapow Gai”, kyckling med heta basilikalöv. Rätten innehåller även chili som man fräser på i oljan och då kommer en stickande doft som gör att det sticker i ögonen och näsa. Det svenska gänget bakom oss fick det värsta oset på sig de skrattade och funderade vad det var jag beställt och om jag verkligen skulle kunna äta så starkt. De skrattade och väntade på att se om jag kunde äta och det var inga problem. De frågade var vi skulle äta i morgon eftersom de kände sig renade i luftvägarna och skulle kunna tänka sig en ny kur i morgon, hehe.

Mätta och belåtna tog vi oss sedan ner på byn där en mindre marknad byggts upp med anledning av Songkran, det Thailändska nyåret. Jag hittade att par "Sussie-brallor" för, minns inte men de var billiga. Stoltheten fick jag svälja rejält då jag blev tvungen att köpa XXXL, hade inte skadat med ett X till för slappare passform. Pilkastning gav vi också oss på, 8 pilar ska smälla 8 ballonger, gissa vem som fixade det, jag. Tjejerna enades om en Nalle Puh modell större. Nu börjar det bli dags att fundera över hur allt ska få plats i våra väskor.

På tisdagen då tjejerna var i skolan åkte jag och Micke på en golvletartur. Vi började på Index men där hade de inget golv vad vi kunde se. Hela butiken påminde dock om IKEA, skyltar och inredning var nästintill identiska. Vi åkte till fler butiker och hittade vad vi sökte, ett jättefint bambugolv. Vi insåg att det skulle bli samma pris som hemma med frakt, tullavgifter och vad som mer kan tänkas tillkomma, få se hur vi gör.

Jag och Micke tycker det är skoj att åka moppe och hade tänkt ta vara på de sista skoldagarna på moppen men ödet ville annat. Natten mot onsdagen fick Jennie magsjuka och det visade sig på morgonen att även Inger blivit dålig. Det kan inta ha med maten att göra då vi ätit på olika ställen. Micke kände sig lite vissen så jag och Hasse hade sällskap vid poolen, han i skuggan och jag i solen. Men man orkar inte så länge i den heta solen, efter en stund flyttade jag med in i skuggan. Vid tre fick Hasse i uppdrag att hämta Johanna i skolan.

Jag och Johanna roade oss själva den eftermiddagen och gick på Bakery och fikade, mums vad gott, kan rekommenderas. Nu vet vi var vi ska fika på min födelsedag. Efter fikat gick vi ner till marknaden och kastade pil.

Påskpyssel stod på schemat i skolan för torsdagen och eftersom det resterande gänget behövde kurera sig bestämde jag mig för att följa Johanna och pyssla. Det blev att jag stannade hela dagen. Pyssel, äggmålning med följande äggrullartävling som Johanna lyckades vinna. Allt bara händer när hon är i farten och hon rullade iväg ägget likt de andra men hennes ägg sprack, och gulan rullade ur och fortsatte förbi alla andras ägg. Stora skratt som följd. Skoldagen avslutades med att se en engelsk film. 

På kvällen var alla piggare, det känns skönt. 

 

 

Kortspel bredvid poolen.

Oiy fick en dalahäst, hon gillar Sverige.

Lunch på Janui Beach och,,,,,

,,,,, bad och snorkling efter det.

Vår kompis på PhromThep Kape, en god dag för henne.

Tänk om vi fraktade arbetare så i Sverige, de kan faktiskt triila av ifall de tappar taget.

De fixar varandras naglar.

Kvällsdopp i regnet.

Riktigt fika, mums va gott.

Regn över bergen sett ifrån huvudgatan.

Påskpyssel i skolan.

Läcker inventarie på skolan.

Påskpysslet klart, en påskkärring blev det,,,,,

och fina ägg.

Äggrullartävling, kolla gulan som sedan rullar iväg.

Påskäggsletning, Johanna var snabbast och helnöjd. (finns bara vanliga ägg i Thailand)