Kamala, födelsedag, lördag 28/3 - söndag 29/3

Regn, regn och åter regn, hela lördagen var riktigt blöt. För oss var det egentligen bra då vi hade en hel del förpliktelser att ta itu med innan vi hämtade vår hyrbil vid fyratiden. Målet för kvällen var bowling på Big C som tjuvstart på Jennies födelsedag. Innan kvällens bowling hann vi med några timmar på Central Festival, vi lyckades faktiskt göra slut på en hel del Bath där faktiskt. Tänk bara att handla pennor och penntillbehör för 500 bath, det är ganska mycket, rena drömmen för oss tre pennfantaster. Bikini, BH´ar, skjorta och några musmattor slank också med. Johanna köpte en egen present till Jennie och den presenten var hon riktigt stolt över att ha hittat. Inslagningspapper av tidningar och rosa plastpåse fick duga.

Pizzakompaniets erbjudande "köp en, få en extra" lockade övriga tre familjemedlemmar, ganska nedröstad kan man säga men är det födelsedag så är det. Tur det finns sallad. Jennie beställde en Hawaii och Johanna fick en gratis, Micke beställde nån specialpizza och fick en gratis. Till saken hör att det är rejäla pizzor man får och när vi var proppmätta alla fyra var det ändå två hela pizzor kvar, hur gör vi nu? Enkelt, vi tog hem dem. Gott till frukost och mellanmål.

Inne på Big C och bowlingen var det ganska tunt med folk, bara en familj var där och spelade. I efterhand förstår vi varför, banorna var av mindre bra kvalitet men vi tog oss igenom en serie ändå med sådär resultat. Det var bara att ta i allt vad man kunde och sikta rakt fram, slog man för löst rullade klotet ganska snart ner i rännan på vänster sida. Också en utmaning att övervinna.

Jennies efterlängtade födelsedag startade med att vi väckte henne vid halv tio med sång och paket. Äntligen, efter en hel natts väntan, fick Johanna överlämna sin present, en vacker svart häst av trä. Utöver hästen fick hon även en nageltång och någon typ av nagelfil jag och Micke hittat samt lite pengar. Frukosten åt vi på Bakery efter Jennies önskemål.

Bilen var bokad fram till fyratiden och Jennie bestämde färdväg. Vi började med Big Buddha som håller sin vakande hand över Chalong. För två år sedan syntes byggställningar runt grunden och nu var självaste Buddha nästan klar, kommer antagligen att dröja ett par år till innan hela visionen är färdigbyggd. Platsen erbjuder en fantastisk vy över södra änden av Phuket och är enbart för det väl värd ett besök.

Innan vi lämnade den fantastiska vyn föll de första dropparna från den regntunga himlen. Vi skyndade till bilen och tog oss nedför det branta berget. Nästa mål var Chalong Tempel, en väl besökt plats vi aldrig lyckats besöka tidigare. Detta besök blev ganska kort då regnet stod som spön i backen, vi blev GANSKA blöta då vi tog oss den lilla biten från bilen och in i en av byggnaderna. Nu har vi varit här, men jag antar att vi utan att bli besvikna kan göra ett återbesök vid bättre väder. Vi fick i vilket fall höra "smatterbandet" i en liten byggnad där de smäller för att få sina synder förlåtna.

Gissa vad man kan önska få besöka för plats på sin födelsedag, jo, Tesco/Lotus. En av de största anledningarna var att köpa tårta, även om det faktiskt finns att köpa i Kamala. Jennie hade önskat en sån där väl utsmyckad Thai tårta och efter att ha valt ut den finaste i tårtdisken, och även några kakor, gick vi raskt igenom resten av butiken och styrde sedan bilen mot Kamala.

Jag och tjejerna dukade fint medan Micke lämnade tillbaka bilen. Äntligen Thaitårta och kakor, vi njöt av varje tugga. Nja, kanske inte helt sant men vi åt. Kompakt sockerkaka med smörkräm som håller sig fast även i värmen, fin var tårtan i vilket fall och det njöt vi mer av. Johanna fick en helt egen tårta eftersom hon ville ha en tårta med Nalle Puh (hon fyller ju inte här). Ganska mycket tårta blev det över att stoppa in i kylen.

Middagen åt vi på Nanaork, efter Jennies önskemål, och vi köpte en Khom Loy (Lucky Baloon, rislampa) som hon och vi skrev hälsningar på. Efter den goda middagen skickade vi rislampan till väders, vi lyckades riktigt, riktigt bra med den uppgiften och kunde se den tills den lilla pricken slutligen försvann uppe på himlen. Det är verkligen vackert med dessa rislampor som stiger till väders.

Efter en hellyckad dag promenerade vi hem, provade att ringa några samtal på Skype och gick sen och lade oss väldans mätta och nöjda.  

 

 

Födelsedagstjuvstart på          PizzaKompaniet....

......lite massage och lite kroppsskak gör kroppen glad.......

.......innan bowling avslutade tjuvstarten.

Födelsedagsmorgon, fina hästen Johanna lyckades hitta.

Big Buddha.

Liten donation till Big Buddha i krokodilgapet.

Ding....

....dong

Wat Chalong.

Det är till att färdas ståndaktigt på födelsedagen.

Födelsedagsfika.

Fin tårta, ganska mäktig med smörkräm.

Grattis syrran.

Skriver på rislampan....

.....en massa hälsningar och tankar.

Vackert for lampan mot skyn.