Kamala, måndag 30/3 - fredag 3/4

Tänk vad helgerna går fort, redan skoldag igen. Det känns tidigt att gå upp redan vid sju för att göra frukost, ska sanningen fram är det Micke som är bäst på att hoppa ur sängen. Jag och tjejerna är lite segare den tiden på morgonen.

Jag och Micke passade på att åka till Kata för att titta i Peak butiken, vi fann inget av intresse då de "vanliga" tröjorna lyste med sin frånvaro. Det skulle vara intressant att veta hur "äkta" kläderna är i denna butik då vi hittade exakt lika som vi tidigare köpt på marknad, både i tyg och form, det som skilde var dock priset. På marknaden vet man vad man får men här är det lurt, vi ser ingen skillnad mot marknadskläderna. Det mest intressanta vi hittade var en lika hjälm som Micke köpt på Super Cheap, han betalade 500 bath och här skulle de ha 1500. Ibland är man en vinnare.

Efter Peak butiken åkte vi tillbaka till Karon för att äta lunch, men först halkade vi in på en liten blomsterträdgård fylld med buskar och blommor. Orkidéerna är svåra att sluta titta på och innan vi åkte därifrån hade jag fyra krukor i en påse plus två krukor av en slingerväxt. Blir intressant att se ifall de överlever hemma i kalla Sverige, hur vi nu ska kunna frakta hem dem. Det löser sig nog.

Ibland känner vi oss som värsta pensionärerna när vi sitter och glor på vår uteplats med guesthouset i blickfånget, vi ser allt som sker runt poolen och vilka som flyttar in eller ut. Denna dag (måndag) dök det upp lite nya gäster, med ett bekant ansikte och en hand som vinkade genom grönskan. Gamla klubbkamraten i innebandy, Sara Hildingsson, hade flyttat in med sin Björn och deras tre tjejer. Det blev poolen den eftermiddagen och hämtmat på Popeye 2.

Skolan passade på att ha sista stranddagen för året på tisdagen, medans vågorna fortfarande är mindre. Jag och Micke tog en promenad, tvättade och åt lunch hos Glada Farbror´n innan vi också tog oss till stranden. Vi tänkte ligga på norra änden av stranden så tjejerna fick vara ifred i skolan, vi hoppade i och kollade oss omkring. Vilka ser vi, jo hela skolan kamperade kanske 50 m ifrån oss. De hade varvat lekar och rast hela dagen.

Tjejerna slutade redan kl 14 och vi föreslog att vi skulle hälsa på Mr Lee, det blev jubel. Hem och duscha och sedan iväg. Micke fick köra mig först, jag promenerade sista biten, och hämtade tjejerna sedan. Mr Lee hade extralektioner till kl 16, vi fick vänta under huset. Det var riktigt skoj att träffa honom igen och vi satt och talade i drygt en timme innan han skulle hem och äta med familjen. Han tyckte vi kund låna en cykel av honom så Micke slipper köra två vändor vart vi än ska. Hans montainbike var det ändå ingen som cyklade på, massor av växlar tänkte jag. -"You can borrow the ugly one or the mountainbike. - I think the ugly one is OK for me" svarade jag då den redan fanns på plats. Den var GANSKA liten och utan luft i däcken, vi får hämta en annan dag.

Onsdagen den första april har tjejerna längtat efter då farmor skulle komma. Till tjejernas förtret var farmors plan försenat med tre timmar och istället för att hinna ses före skoldagen blev de tvungna att vänta ända till eftermiddagen efter skolan innan de kunde kramas.

Jag och Micke körde tvättdag och lyssnade noga efter (taxi)bilar utanför huset under tiden, ändå missade vi Inger och Hasse precis då de kom. Det var faktiskt två ganska pigga människor vi sedan mötte upp vid poolen, även fast de sovit just ingenting under resan. De tog en liten siesta innan Jennie och Johanna kom hem ifrån skolan. Jag och Micke tänkte läsa lite svenska tidningar medan de tog siesta, men vi somnade vi med. Tjejerna blev gladan över de svenska tidningarna, lakritsen och chokladen farmor hade med, de hade knappt tid för poolbad för de hade så bra läsning. Middagen hade vi tänkt äta hos Strand Deng men hon hade BarbeQue och det fixar vi bäst hemma i Sverige. Istället provade vi en ny (för oss) strandrestaurang, Kanda. Njäää, tänkte vi efter att ha beställt då maten var lite dyrare och dessutom fik vi vänta ganska länge. När maten väl kom insåg vi vilket klipp vi gjort, maten var supergod och värd vart enda öre.

Torsdagens viktigaste uppgift var att Farmor och Hasse skulle hyra moppe. Medans jag och Micke tog en promenad för att hämta cykeln gick de ner på byn för att fixa en moppe. Vi möttes upp hemma redo att åka på moppetur till Super Cheap. Problemet var att Hasse hade svårt att få i nyckeln i moppelåset, som man på nått vis stänger igen. För att öppna låset behövdes en speciell nyckel och den hade han inte fått med. Hasse och Micke grejade och fipplade för att kunna öppna, men icke. Det slutade med att Hasse fick ta vår moppe ner till uthyraren och förklara problemet. Hon följde med Hasse tillbaka för att lösa problemet. Asgarv blev det, Hasse hade provat rumsnyckeln att starta med, och på den saknades förståss den speciella lilla plutten att öppna låset med. Med rätt nyckel fungerade allt hur bra som helst.

Vi brummade iväg till Super Cheap via  Patong. Till saken hör att i Thailand behöver enbart den som kör hjälm men det är sällan det finns hjälmar som passar kloka, större skallar. Hasse hade alltså ingen hjälm, men det hade Inger. Precis då vi rundade hörnet i Patong såg vi en poliskontroll och vi tvärstannade för att Hasse skulle hinna få Ingers hjälm. Naturligtvis blev vi invinkade och vi trodde de hunnit se vad vi gjorde men Poliserna var så nöjda och glada över att se våra körkort och gjorde tummen upp åt att vi var svenskar. Det blev en lagom hjälm till Hasse på Super Cheap, för att slippa framtida problem med polisen. Micke och jag köpte en gasolspis, modell större, och laddade upp inför Songkran med två rejäla vattenpistoler. Sen for vi hem till Kamala och latade oss vid poolen med tjejerna.

På kvällen gick vi över till Sara och Björn som hade sin sista kväll innan hemresan. Vi satt och pratade till strax före två den natten innan vi kom oss för att gå hem. Tiden går fort när man har skoj.

Kan lova att det var trötta föräldrar som klev ur sängen på fredagsmorgonen för att ta Jennie och Johanna till skolan. Därefter törs jag nästan inte berätta vad vi gjorde, vi åkte till Super Cheap, för att köpa efterlängtade skärbrädor att skicka hem med Sara och Björn. De hade erbjudit sig att ta en väska med till Småland åt, ifall det var något vi hade mindre bråttom att få hem. De här skärbrädorna har jag trånat efter i två år och jag såg min chans, knäppgök som man är, trä och stentokig.

Tjejerna slutade före lunch och det var tänkt att vi skulle ta oss till Surin där Farmor och Hasse väntade. Vi tittade på den grånande himlen och tänkte, -"vi hinner dit lagom till regnet". Vi valde att stanna i Kamala och tig oss till stranden där vi träffade på Sara, Björn och deras tjejer. Molnen skingrade sig faktiskt och vi fick en bra eftermiddag på stranden, sådana önskar vi oss fler men chanserna är få då det för det mesta börjar regna runt 15-tiden.

Mot kvällen vinkade vi av Smålandsfamiljen och gick sedan till fredagsmarknaden, vi börjar komma igång med att handla. Middagen åt vi sedan på Nanork.

 

 

Glada farbrorn är sig lik.

Stranddag med lekar.

Solnedgång i Kamala.

Hasse och Micke försöker låsa upp det omöjliga låset, med hotellnyckeln.

Sussie och lillväskan, bredvid den stora.

Trädfällning mitt på vägen.

Havsbad, äntligen en eftermiddag utan regn, bad med Sara och co.

Äntligen har Farmor och Hasse kommit.

Fredagsmarknaden, mycket finns det där, hehe.

Påhälsning i huset, trevlig och ganska stor krabat.