Elefantbad och Bangkok

Söndag och en välbehövlig sovmorgon, hade vi tänkt oss. Vi vaknade vid 7.30 till värsta smatterbandet av smällare, många gånger högre ljud än de vi hade när vi var yngre. Firandet av det kinesiska nyåret hade börjat. Här firas alla olika nyår med flera dagars festligheter. Johanna var lite nedstämd då hon kom på att hon glömt sin bästa sarong i den taxi vi åkte med till Erawan. Det löser sig sa vi och hon var nöjd med det, men hon skulle kunna betala själv för att få den tillbaka.

Vi bor verkligen toppenbra, bra utsikt över bron, rent och snyggt och med en pool till tjejernas glädje. Priset är nog mindre än hälften mot Phuket, 1700 bath med extra säng och bufféfrukost för fyra. Man kan bo mycket billigare på "Guest Housen" längs floden och även bo på floden men det känns viktigt med lite utrymme för Jennie´s och Johanna´s läxor, vi har insett att vi får betala lite extra för den bekvämligheten till dem.

Det är vår sista dag här i Kanchanaburi därför passar vi på att göra de inköp på smyckemarknaden vi vill göra. Tjejerna köper örhängen och jag armband  och halsband. Åter tillbaka på hotellet blir Johanna fnissande glad, hennes sarong ligger och väntar på henne i receptionen. Det är inte första gången det händer att något väntar på henne där, här om dagen låg hennes simglasögon där och väntade. 

Lite sol och pool hinner vi med innan vi vid 15.30 blev upphämtade, av en chaufför i en Volvo 940 denna gång, för att ta oss till en "Elefant Camp". Rida elefant har vi gjort tidigare och är alltid en upplevelse men i dag ska vi få bada med dem också. Vi sitter på deras nacke och de stora djuren går ut i floden, elefantskötaren är förstås med och styr. Den här upplevelsen måste upplevas och är svår att beskriva. Tiden ridande på elefanterna gick allt för fort, kunde badat med dem en hel dag utan att haft tråkigt. Elefanter gillar att bada och dyka under vattnet med bara snabeln som sticker upp, hade varit riktigt skoj om de sprutat vatten på oss med snabeln också. Detta kommer nog bli en av våra bästa upplevelser här och något vi, förhoppningsvis, gör fler gånger i livet.

Egentligen blev vi nog halvt blåsta på denna tur då vi bokade den utanför en liten restaurang . De använde antagligen någon resebyrås foldrar som beskrev turen och gjorde sen på sitt sätt. I turen skulle "sunset dinner by the river" ingå, killen vi bokade men sa att vi i stället skulle få äta på deras restaurang men efter turen körde han oss till hotellet direkt, utan middag. Vi var nöjda ändå eftersom vi istället gjorde turen ensamma, utan andra turister och dessutom betalat mindre än på resebyrån. Vi fick enbart det vi helst ville ha.

Sista frukosten här, det känns ganska vemodigt att sitta i lugnet vid floden. Vi har upplevt och hunnit med ganska mycket de här dagarna, ändå i ett lugnt tempo. Vi packar våra sista saker och ska ta oss till busstationen med taxi. Hotellägaren tipsar oss om en minibuss direkt till "Khao San Road" och vi inser att det för oss fyra antagligare blir både billigare och bekvämare för. Vi får vänta bortåt en timme men det är det värt, Thai Time. Minibussen kommer och vi hoppar in, bagaget packas väl ihop på ett säte. Fler turister hoppar på efter hand och minibussen blir full av resenärer och bagage, Inser att vi har ganska lite bagage när man ser de andras jätteväskor.

Framme i Bangkok, det är bara att se världsvan ut för det erbjuds Taxi och Tuk-tuk överallt. Vi har ingen aning om på kartan var vi är men knallar på. Till slut går vi med på Tuk-tuk, vi är hungriga och vill ha någonstans att bo. Naturligtvis vill de ta oss till ställen där de får mat och bensinkuponger om vi dyker upp. De här vill till ett TAT kontor (turistinformation), till slut säger vi OK och det visar sig att vi hamnar utanför det TAT kontor vi stannat vid när vi kom från flygplatsen. Då vägrade vi gå in men nu var vi in och vände eftersom det var överenskommet. Pinsamt eftersom vi inte viste vad vi skulle fråga om. Ett till TAT kontor fick vi stå ut med men då frågade vi om tåg till Chiang Mai och det blev mindre pinsamt.

Vi hade riktat in oss på "Guesthouse Belle Bella", de större rummen var fulla och vi gick till nästa vi spanat in "Pra Athit Mansion" rum fanns och vi slog till, trots att det var i sunkigaste laget med dammråttor som anfaller. Vi gav oss ut på upptäcktsfärd i gränderna runt "Banglampu" för att äta, därefter gick vi vidare till Khao San Road". Där märktes det Kinesiska nyåret av med elefanter, drakar och fyrverekerier. Vi passade på att boka nytt boende inklusive frukost och pool för samma pris som på sunkhotellet  utan frukost. Inte för att man behöver pool här men ett dopp efter en varm dag kan va skönt.

 

 

 

 

Liten del av smyckemarknaden.

På väg till flodbadet.

Elefantdykning

Vilken grej, måste upplevas.

Tuc-tuc, taxi

Tvåtakt, vilket ljud

Rullande fruktstånd på Khao San

Elefantuppvisning mitt i Bangkok

Kineser firar nyår med lång drake

Elefanterna får bananer