Kamala, lördag 21/3 - fredag 27/3

Den senaste veckan har vi gjort ganska få knop, lite på grund av allt regn. Vi gick ut hårt på lördagen med att Micke gick iväg för att hyra bil hos ”vår” Jeepkompis som numer valt bort Jeeparna då de blivit -"kaputt". Innan han kommit hem med bilen kom Johanna och sade –”Jag frryysseer”. Till saken hör att hon återigen känt av sitt öra därav var det bara att kolla in vad febertermometern stod på. Den visade på 39,2 och öroninflammationen var ett faktum.

Efter överläggning med Johanna om vad hon orkade bestämde vi oss för att svänga förbi Farmacian och åka till Lotus som planerat. På Farmacian fick vi medicin mot Johannas öroninflammation och bra halstabletter mot Jennies lilla halsont. Så här mycket krämpor har vi aldrig haft som under de sista dagarna, nu kan det bara bli bättre.

Största anledningen till att vi åkte till Lotus var att tjejerna ville köpa ett täcke, som enkelt kan förvandlas till kudde. Johanna har ett sådant hemma i Sverige, och varför nöja sig med ett täcke. Febersjuklingen fick åka kundvagn med pappa medan jag och Jennie sprang runt och letade. Något täcke hittade vi inte men däremot lite dagligvaror och pingisbollar till strandtennissetet. Johanna var helt slut efter en timme och ville hem och sova, hon och Micke gick till bilen medan jag och Jennie sprang in på ”Home Pro” (en butik i köpcentret) för att slå en kik efter täcke. Inget täcke där heller, däremot hittade vi Tim, som gick på gympan med oss alla för två år sen. Vilket sammanträffande att ses precis där. Hon misstänkte att vi kanske var tillbaka då Mr Lees fru trodde hon sett oss. Vi bestämde att vi skulle titta upp till henne någon dag och även besöka Mr Lee.

Vi styrde bilen mot Kamala igen för att stoppa Johanna i säng. Jennie som ville hitta på något då vi ändå hade bil kom på att vi kunde åka till Patong och gå på Jungceylon. Sagt och gjort, jag och Jennie tog bilen dit för att shoppa loss i lugn och ro. Vi hade en trevlig eftermiddag, men kom som vanligt hem tomhänta förutom att vi hade med oss små baguetter och lite annat gott. När vi kom hem visade det sig att Johanna fått raketmedecin, hon var hur pigg som helst och febern var borta. Tänk att det kan svänga så snabbt.

Hela söndagen tog vi det bara lugnt och njöt av dagen. När man inget gör kan man rätt som det är tycka att det är skönt att tvätta, vi körde igång tre maskiner på en gång. Tvättmaskinerna sköter sig själva den stund man själv väljer, till att börja med, då tvätten får ligga i blöt. Därefter får man lägga lite armenergi på att knåda tvätten ett tag och därefter skölja den några gånger innan handcentrifugen slutligen får krama ur det vatten den förmår. Är helt övertygad om att dessa tre enkla maskiner är både snabbare, ekonomiskare, bättre och roligare än den riktiga vi köpte för två år sen. Det enda som vi saknar lite är en riktig centrifug. När tvätten var hängd behövde vi hitta på någonting gemensamt att göra inför kvällen, det blev middag och biljard på Baan Mai.

Efter alla krämpor som varit fick vi vara friska sedan under veckan. Jag och Micke har mest setat och filosoferat på vår uteplats och tittat på ödlor, fåglar och insekter. Vi har två ödlor som emellanåt jagar varandra över gården här, det bara rasslar i de torra löven när de susar förbi, kameran hinner inte riktigt med. Micke är nog den som slappnat av mest, själv blir jag ganska rastlös efter ett tag och börjar torka golv eller gör nått annat superviktigt, he, he.

Lite gör vi faktiskt, även om det ibland känns som motsatsen. Moppen kom väl till pass då vi åkte till Big C för att handla present till helgens födelsedagsbarn. Jennie fyller 14 år. Vi hade en liten present på lut men efter mycket letande, både på Big C, Lotus och Central Festival, blev det i stället nagelgrejer, det kommer hon att uppskatta. Vi hade riktig tur då vi var framme vid Central Festival, himlen öppnade sig och regnet verkligen öste ner. Det första vi gjorde där var att ta en stor kaffe (riktig) och nått att äta. Micke tog nån typ av kycklingrulle och jag, som varit riktigt chokladsugen ett tag, tog en underbart god och stor chokladcrossant. Hela kalaset gick på drygt 300 bath (75 kr), rena sverigepriser men det var det värt en gång.  

En av veckans eftermiddagar svängde jag och Micke förbi vid Pontus och Nok. Två goa killar har de numera. Långhåriga, lockiga Patrik som blir tre år till sommaren och Alexander som är drygt ett år. Micke körde dit Jennie och Johanna efter skolan så de också fick träffa dem. Strax efter öppnade sig himlen och vi blev kvar ganska länge då regnet aldrig ville ge sig. Jag gillar verkligen att sitta uppe i byn i ösregnet och titta på himlens alla blixtar och regnet som öser ner, tack för den vackra vyn.

Matmarknaden är en av våra favoritsysselsättningar och på onsdagseftermiddagen var vi dit och handlade lite förnödenheter till egen tillagning. Det blev egenhändigt ihopkokade snäckor med vitlök och heta basilikalöv. Har aldrig ens sett ett recept men de blev som de skulle, i smaken, men vi insåg att vi måste skölja dem innan tillagning för att slippa äta sand. Jag och tjejerna föredrar annars kyckling och gjorde kyckling med vitlök och peppar. Lite pyssligare än hemma är det att laga mat i det enkla köket som saknar det mesta, men ganska mysigt att fixa tillsammans.

På torsdagen blev vi lite överraskade när tjejerna kommit hem från skolan. Jennie och Johanna satt och åt mellanmål och jag hade precis gått in och satt mig med min bok, eftersom det blev för varmt på vår uteplats. Plötsligt rasslade det till i myggdörren och där stod pappas granne Pia. Pia och familjen, undrade ifall det var bra på guesthouset mitt emot, det vi bodde på tidigare. -”Absolut”, svarade vi och de checkade in. Vi hade trevligt vid poolen på eftermiddagen innan det blev dax för oss att äta middag, vi hade köttfärs hemma som väntade.

Fredag är en bra skoldag då vi kan hämta tjejerna före lunch och sedan äta tillsammans. Med föregående, regniga fredag på Surin Beach i minnet nöjde vi oss med lunch och bad i Kamala. Dagen till ära förblev det uppehåll, enbart ett lätt dis täckte solen, det är ganska skönt då man slipper den värsta hettan. Eftermiddagen ägnades åt bad, sol och strandtennis, det blev en härlig stranddag.

På kvällen gick vi med Pia, Matias, Anna och Joel till fredagsmarknaden som hade ganska mycket att erbjuda denna gång. Jennie och Johanna lyckades faktiskt handla en hel del, både kläder och en klocka. Kvällen avslutade vi sedan tillsammans på "Nanork", en mysig strandrestaurang. Extra trevligt blev givetvis det med gott sällskap. 

Under veckan har vi svängt förbi vid Tim men lyckats komma dit när hon varit borta, hoppas på bättre lycka nästa vecka.  

 

 

Ödlor finns överallt, till och med på Lotus.

Biljard på Baan Mai.

"Vårt" gamla hus, tänk vad bra vi bodde.

Regn, regn och,,,,,,

åter regn, sett ifrån Pontus och Noks hus.

Goda, men sandiga snäckor.

Matlagning, Johanna vid wooken.

Jennie gillar grön papaya, vacker i genomskärning.

Lyx med tre tvättmaskiner, det är det nog få som har.

Trevligt sällskap på Nanork.