VÅRA FÖRSTA DAGAR

Två intensiva dagar då vi tillsammans med familjen Åhlin har besökt skolan och letat hus.

TORSDAGEN DEN 28 SEPT

Vi började dagen med bad i poolen innan vi skulle på studiebesök på skolan vid 13.00. Skolan verkar bra, lärarna presenterade sig och pratade med barnen, vi fick titta runt i lokalerna och ställa frågor. De har en man från England som engelskalärare och när man kliver över tröskeln till engelska lektionen får man bara prata engelska. Han är lite högljudd men gjorde ett gott intryck på barnen. Jennie sa att: "Den där engelskläraren verkar rolig". Det känns bra att de börjar på måndag så man kommer in i rutinerna och barnen får nya kompisar. Nu har de varit med Åhlins barn och de trivs bra tillsammans. Viktor och Jennie ska köpa varsin gitarr.

Att leta hus tog lite mer tid än vi trott. Vi och familjen Åhlin åkte runt i minibuss med en Thaikvinna som skolan har kontakt med. Hon visade oss en massa hus och då 2 hus som hon väldigt gärna ville att vi skulle välja. De var lite sunkiga, låg trångt men nära skolan, de kostade 13.000bth. Det kändes inte riktigt som det var det vi sökte men vi bokade preliminärt, vi hade fått nog efter 3 timmar att kliva ur och i minibussen ca var 10:onde minut för att titta på nästa hus, och så var vi hungriga.

Efter maten gick papporna och barna till hotellet och badade, jag och Karin gick på en letahus promenad med hyfsat resultat. Vi hittade två fräscha hus på en liten gård som pappor & barn skulle kolla in i morgon. För säkerhets skull bokade vi en husvisning med en svensk som heter Pontus, han pratar Thai och det är nog en fördel.

Sen middag blev det. Micke & Johanna gick och köpte kyckling-,  nötspett och bananpannkakor som vi åt i smyg på hotellet. Medan de var och handlade pratade jag och Jennie med Dennis & Emelie på MSN. Det var lite skoj, de hörde oss när vi pratade i vår mikrofon men de fick skriva svar eftersom de inte hade någon mikrofon.

FREDAGEN DEN 29 SEPT

Vid 10.00 kom Pontus och hämtade mej ock Karin för att kolla husen vi hittade i går. Resten av familjerna stannade vid poolen eftersom Pontus inte hade plats för alla i bilen. Vi åkte först till de hus vi hittat i går kväll. Då visade det sig att det huset vi skulle bo i bara var ledigt i en månad och sen skulle vi få flytta tvärs över gården till ett annat som var äldre, trängre och tråkigare men bara var 1.000bht billigare. Det kändes mindre bra och det var bara att ta tjuren vid hornen och leta vidare. Pontus var verkligen bra hjälp, han hade koll på fler hus som vi tittade på och till slut, efter ca 5 timmars sökande, hittade vi de hus vi sökte. Det var tre hus i närheten av skolan som var fina, låg bra och luktade fräscht (många hus luktar fuktigt) dessutom var priset ok, vårt kostar 14.000bht. Det var bara att välja. Enda nackdelen är att husen ligger ovanför skolan så det tar 20min att gå till stranden men det är inte hela världen. Det kanske känns långt för barnen efter en lång skoldag.

Pontus åkte till  hotellet och hämtade resten av familjerna så de också fick titta. Micke och barnen gillade det hus jag valt så vi bestämde oss direkt. Vårt hus ligget på pålar så vi har ett extra rum under huset kan man säga. Två sovrum, TV-rum och ett stort kök. Planlösningen är öppen och det känns bra. Kontraktet skriver vi i morgom på Mickes födelsedag.

På kvällen tänkte vi gå på marknad, men vi hittade inte på den, det visade sig att vi gått till fel marknadsplats. Så vi gick till Dengs restaurang, som egentligen heter något annat, och åt middag i stället. Det var fler familjer från skolan där så det var trevligt

 

 

 

Poolen Kamala Beach

Skolans utedusch

Huset vi ska bo i

Middag på Deng´s restaurang med Åhlins