Tjejkväll

10/1 - 14/1

På onsdag morgon var det då min "tur" att vara kass i magen, fick springa på toa ett gäng med gånger därför fick Micke gå själv med tjejerna till skolan. Vi hade redan tidigare bestämt att ägna denna dag till att planera våra sista fyra veckor. Vi har under de senaste veckorna pratat om flera alternativ därför har vi gjort upp två intressanta resplaner, kanske vi måste singla slant för att kunna bestämma oss. Bila uppöver Thailand mot Chang Mai eller flyga till Bali. Det vi med säkerhet vet är att de sista 10 - 14 dagarna avslutas på Ko Chang (nära gränsen mot Kambodja).

Min mage var fortfarande kass på eftermiddagen, Micke fick även hämta tjejerna ensam. Farmor och Hasse dök, vi satt ute och pratade, Inger kollade sina mail mm. Vid fyratiden var jag så trött att jag gick och la mig, jag somnade ganska snart och vaknade först fram emot åttatiden med feber. Övriga familjen var "bara" hemma och spelade spel, åt en god middag bestående av makaroner och Taco köttfärs.

När jag vaknade på torsdag morgon var jag feberfri och pigg. Tur för på kvällen var planen den att mammorna skulle till Patong och slå runt. Jag och Micke var ner en sväng på stranden tillsammans med ett gäng andra föräldrar innan skoldagen var slut. Vi trampade hem efter skolan, Micke tvättade och jag plockade ihop. Jennie och Johanna pysslade med sitt. Jag var över till grannen Karin på en läskande öl innan det var tid att "piffa" till sig.

Micke och Tjejerna åt middag tillsammans med farmor och Hasse. Jag hoppade in i en minibuss tillsammans med de andra mammorna och for till Patong. Vi tog en fördrink innan maten och hade toppentrevligt, maten (och drycken) var god och värd sitt pris. Efter maten drog vi till Bangla Road och tog en öl på en bar. Vi hade det trevligt men nog funderar man en hel del över den kommers och handel som bedrivs där, våra samtal blev att handla mycket om det. Det känns som man verkligen inte vill gynna något sådant, sen kan folk tycka att det är fränt, att tjejerna väljer själva eller att det tillhör kulturen. Det kan bara vara ett förnedrande liv de lever, det syns i ögonen. Vi drog vidare till en restaurang nere på strandgatan för att fortsätta läska oss innan vi fram emot nattkröken tog en Tuc Tuc alla åtta hem. Vi hade en skämtsam och rolig resa hem, alla kanske inte tyckte det var lika skoj. Två av mammorna tycker det är läskigt att åka Tuc, en av dem hoppade in hos chauffören och såg till att han körde hem oss lugnt och beskedligt. Allt gick bra och de två mammorna var jätteduktiga som klarat detta, eloge till chauffören som lyssnade och verkligen körde försiktigt.

Vi har pratat mycket om hur vi ska göra med vårt bagage den dag vi reser ifrån Kamala. Det skulle verkligen bli ett helt företag att frakta med oss det runt de sista fyra veckorna därför funderar vi på om det skulle löna sig att frakta hem det med båt. Micke har kollat upp några fraktbolag och de har kontor inne i Phuket Town. Därför hyrde vi moppe av grannen Nok på fredagen för att ta en tur in till stan för att se om vi kunde hitta något av kontoren, farmor och Hasse var med. I Sverige skulle det vara enkelt att hitta men här är adresserna ofta utdelade efter hand som husen byggs, det blir hopplöst att hitta. Vi gav upp och åkte istället runt och upptäckte Phuket Town från moppen. En trevlig tur och vi börjar få en uppfattning av hur staden fungerar. Vi åkte tillbaka mot Kamala för att äta en sen lunch. Efter vägen mellan Patong och Kamala har jag vid flera tillfällen tittat ner i ravinerna mot havet och sett någon variant av stenbyggnader, hus, bardisk, murar mm. Med moppen var det enkelt att stanna för att stilla min nyfikenhet. Vi gick på den lilla trottoaren ovanför byggnaden. Jag hade trott det var ett matställe eller en bar, så var inte fallet. Det HAR en gång varit något sådant men antagligen har Tsunamin blåst sönder det hela och sen har naturen fått sköta resten. Synd att ingen reparerat stället, det ligger fint och har varit en udda skapelse, uppbyggt med stenar. Jag är ju STENtokig kanske därför jag gillade stället. Vi gick aldrig ner för att se, det blir en annan gång. Vår sena lunch åt vi på Popeye.

Efter skolan var Jennie med en ny kompis hem, Johanna heter hon. Våran Johanna var med Emelie. Vår tanke var att gå på fredagsmarknaden efter att vi ätit middag på den svenska restaurangen. Den tanken satte regnet stopp för, det får bli en annan fredag.

Detta är farmor och Hasses sista helg, därför bestämde vi oss för att slöa till med dem vid Poolen på Print där de bor nu. Tjejerna passar förståss på att bli sugna på det ena och det andra då 7:eleven ligger granne, det funkar när det är lördag och då kan man ju till och med äta lunch där. Mikro tillagade kycklingburgare till Micke och nudlar till Jennie och Johanna, själv gillar jag Pajerna men hoppar över dem då jag får magont av dem, det fick duga med Chasew nötter. Söndagens lunch åt barna på Oiy´s restaurang tillsammans med varsin kompis Josefine och Emelie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farmor och Hasse i full fart genom Phuket Town

Plåtskjul i utkanten av Phuket Town

Har vi hamnat i Borlänge eller?

Hemmabygge??

Ödelagd bar mellan Patong och Kamala

Renoveringsobjekt, skulle ha tänkt på det lite tidigare.

Farmor njuter i poolen

Sussie ville inte sitta överst.

Mera vattenkonster

Poolbar, vad vill du ha?