Pannkakor & solnedgång

10/2 - 16/2

Josefin sov kvar hos oss från fredagen och vi sov länge allihopa då vi kom hem ganska sent. Frukost blev det först vid halv elva. Där efter gick Josefine på thailektion hos Nok medan vi röjde undan och packade för en dag på Baan Mai. Självklart började vi med GK´s där Johanna äntligen köpte sin efterlängtade Puma väska. Egentligen var det Jennie som ville dit men hon gick som vanligt därifrån tomhänt.

Vi hade en skön, het dag vid poolen på Baan Mai. Jennie, Johanna och Josefine låg i plurret hela dagen förutom när det var lunchdax. Micke halvsov i skuggan, jag läste i solen och tog senare en massage. Först fram emot sextiden for vi därifrån. Vi börjar bli lite hemma kära nu när vi inser att vår tid här i Kamala börjar bli begränsad därför åt vi vår middag här hemma i "vårt" hus. Vi kommer att sakna vårt hus när vi far härifrån om två veckor, vi kommer också att sakna alla fantastiska vänner vi fått under vår tid här. Hmmm, nu börjar det kännas overkligt och vemodigt. Vår enda plan för kvällen var att hyra en Jeep men vi sköt upp det till söndagsmorgonen. Senare på lördagskvällen fick jag ett SMS från René som undrade ifall jag ville hänga med till MR Banana Pancake och lära mig göra "banana pancakedeg". Självklart. Vi har talat om detta många gånger och nu blir det av. René hade avtalat tid hos Mr Banana Pancake vid nio på söndagen.

Jag och René möttes upp strax före nio på söndagen och trampade hem till pannkaksmannen, som visade sig heta Karsin, och inte Mr Banana Pancake. Den nyblivne pappan, till en söt tös på tio dagar, gav oss en rejäl kurs i hur degen blandas, knådas och behöver vila. Den färdiga degen delas sedan upp i lagom stora bitar, färdiga att använda när någon blir sugen. Kanske han tycker vi är knasiga västerlänningar som vill lära oss detta, men jag tror han och familjen hade lika trevligt som vi. Som fullärda degmakare trampade vi sedan hem till våra familjer, jag för att genast åka med Micke på moppen ner på byn för att hyra Jeep. Dagen till ära var "vår" skraltiga, vita, Jeep redan uthyrd och vi fick ta en grön istället. Den var säkert också skraltig men som en dröm att köra i jämförelse med den vita och vi kunde till och med prata med varandra när vi åkte i den. Vår dagstur val väl planerad, Lotus/Tesko, BigC, Phrom Thep Cape och en biligare affär i Patong.

Vi började på Lotus/Tesco där vi hittade nästan allt som stod på vår lista där efter for vi till BigC för att framförallt inhandla brevpapper. Jag kan lova, gillar man papper och pennor blir man fast här, länge. När vi äntligen betalt gick vi in på en "sport shop", det tog tid. Micke hittade byxor och shorts, jag ett par långa gympabyxor. Hela kalaset gick på ca 1500 bath (300 kr),  får vara nöjd då vi bara handlade äkta Puma varor.

Jag har velat till Phrom Thep Cape under hela vår vistelse här för att se på solnedgången då det sägs att den ska vara extra vacker där. Det har mest varit molnigt och blåsigt de senaste månaderna därför har vi skjutit upp det och jag hade ställt in mig på att få ta det ett annat år. Jag, och vi, hade tur då allt bara blev rätt. Kvällen var vacker med en molnfri himmel och vi kom fram till Phrom Thep precis i tid. Vad vackert, säger inget annat.

När solen gått ner köpte vi det vi skulle och for ner till Rawai och åt middag, Johanna började bli lite hängig och ville inte äta. Vi andra åt en god middag på en mysig restaurang, Banana Corner, med mycket grönska innan vi for hemåt mot Kamala. Vi stannade ´till i Patong och Jennie köpte ett par fladderbyxor. Väl hemma tog vi tempen på Johanna, 39,5. Det var bara att sova.

Vid sju på morgonen stod jag utanför Lena och Renés dörr, vi skulle passa på att åka på banana pancake shopping. Hoppsan, jag var lite sen men väckte René ändå. Jag och René for till Karsin, och väckte även honom. Sen for vi och handlade. Själv köpte jag "bara" själva tiokilosplattan man bakar på, hoppsan och den klumpen ska man ta hem till Sverige på något sätt. Skuffen blev ändå full då vår pannkaksvän passade på att handla extra mycket då han slapp släpa på bussen, helt OK då han lärt oss så mycket och vi bara har ett moment kvar, att lyckas GÖRA dessa pannkakor. Det fick bli senare på eftermiddagen.  

Vi var hemma före elva på förmiddagen och jag släppte av killarna och for hem en sväng innan jag lämnade tillbaka Jeepen och tog en promenad hem. Micke var hemma med sjuklingen Johanna. Vi tog det lugnt på eftermiddagen. Jag hämtade upp Jennie i skolan och hon fick följa mig och familjen Timmer ner till stranden där jag och René fick baka några pannkakor var till våra familjer. Det gick ganska bra för oss båda, skoj och oljigt var det, några nyfikna blickar fick vi också ta. Mmm gott, blev det. Synd att Johanna och Micke missade detta. Jag och Jennie trampade hem till resten av familjen och tog det lugnt resten av eftermiddagen och kvällen.

Resten av veckan blev ganska lugn då Johanna fortsatte vara sjuk. Vi var mest hemma och skrev på hemsidan, tvättade, läste, gjorde läxor, spelade spel och hade det skönt. Micke tog moppen för att handla mat när det behövdes, enkelt att handla färdiglagat och man slipper svettas vid spisen själv. På tisdagen for jag själv ner tillstranden efter att jag lämnat Jennie i skolan, jag stannade till lunch, då var det rejält hett och grannen hade 34 grader i skuggan.

På onsdagen var Johanna så pigg att vi trodde hon var frisk, ingen feber på dagen och hon var rastlös och bara gick omkring. Jag städade och röjde undan och hon såg att jag ställt ut tvättkorgen, -"Jag vill tvätta" sa hon. -"Hmm, du får vänta tills jag eller pappa kan vara med" sa jag. -" Men jag vill tvätta själv" säger hon då. Micke fick visa hur man gjorde och vilka knappar och vred som hörde till vad. Och hon tvättade faktiskt en maskin med allt vad det innebär, sen blev det ensamt tyckte hon och vi hjälptes åt. Senare på kvällen hade hon feber igen, men inte så hög, och hon blev hemma från skolan på torsdagen också. 

Jag var på mitt sista Yogapass på torsdagen, vemodigt, men Susann ska försöka komma till Sverige till hösten och då ska vi försöka samla ihop gruppen för någon dag. Johannna var något febrig på dagen och vi bestämde att gå till Dr Pisit om tempen åter steg mot kvällen, och det gjorde den, över 39 grader igen som i början av veckan. Hans diagnos sade Bronkit och Johanna fick en massa mediciner, tur hostan och rosslet inte gått ut i lungorna ännu. Jennie hade följt med Josefines familj till Lotus/Tesco efter skolan och hon kom hem en stund innan Mickes och Johannas läkarbesök.

Givetvis var Johanna hemma från skolan även på fredagen, utan feber hela dagen och kvällen, kan medicin hjälpa så fort!Sista gympapasset blev det för mig denna fredag då jag och Micke har lite att ta itu med under nästa vecka, vår sista,  och jag får då pruta bort gympan. Efter gympan träffade jag på våra grannar Åhlins, de tvättade och städade för de ska flytta till ett annat hus. De har fått nog av alla ormar som gillar deras gård, droppen var när de i går, torsdag, hittade en Kungskobraunge inne i barnens rum. Den var bara en till tre dagar gammal enligt människor som kan sin sak. De hade sovit borta under natten och under förmiddagen hade de spanat in ett nytt hus. Förstår att de fått nog.

Jennie var på kalas efter skolan och vi övriga gick en sväng på fredagsmarknaden, jag köpte både skärp och Adidas shorts, Johanna köpte örhängen. Vi köpte mat på marknaden och for ner till ett gäng familjer på stranden för att äta, sparka fotboll och ha trevligt. Johanna hade lovat att ta det lugnt och försökte stå i mål när barnen hade match. Det blev en mysig och sen kväll och bordet vi satt runt fick vi flytta ett antal gånger då tidvattnet försökte göra oss blöta.

 

Karsin i full fart med att göra pannkaksdeg

Fru pannkaka med barnen

121 färdiga degbullar blev resultatet 

Solnedgången från Phrom Thep Cape.....

.....borta

När mörkret faller

Johanna i tvättstugan

Kungskobraunge

Strandpicknick med goda vänner