Skolavslutning och julhelg

22/12 - 24/12

Höstterminens sista dag avslutades med fika och avslutning tillsammans med alla barn, lärare och föräldrar. Lärarna fick stort tack med kramar och presenter från både skolledning och barn efter en bra hösttermin. Tre av lärarna åker tyvärr hem och ersätts av nya i januari. Självklart kommer barnen att sakna de lärare som åker, även om de nya säkerligen också kommer bli omtyckta och göra ett bra arbete. Barnen fick också en riktigt uppmuntrande avslutning då TOMTEN kom med JULKLAPPAR till alla barn. Självklart var det riktiga tomten som kom. (egentligen var det barnen själva som köpt varsitt paket, julklappsbyte). Jennie fick två flygplan man sköt iväg med gummisnodd, Johanna fick en drake att flyga med i blåsten. 

På kvällen var vi åter bjudna till skolan, på middag. Markägaren, en Thailändsk man, var den som stod för kalaset och han lyckades med sin sak. Före middagen var vi bjudna på glögg och pepparkakor hos ett par som bor vackert i ett stort hus nära skolan. Gott, gott och tack så mycket, det smakade fantastiskt och var en trevlig början av kvällen. Det blev en lyckad och trevlig kväll med god mat. Sallad, Papayasallad, gillad kyckling och lamm, dryck mm. Alla ungars favorit kom, som väl var, efter att vi hunnit äta lite mat. Mr Banana Pancake var lika uppskattad som tomten på julafton. Kön till hans pannkaksvagn var lååång hela kvällen. Han fick tom beställa mer pannkaksdeg.

Äntligen moppedag för mej och Micke, trodde vi. Det visade sig att Jennie hade jätte ont i magen och hon ville att jag eller Micke skulle vara hemma med henne. Tanken var att tjejerna skulle vara med farmor på Print och att vi skulle åka och handla lite julklappar. Ändrade planer blev det. Det slutade med att Micke var hemma med Jennie och jag cyklade ner med Johanna och badade med farmor och Hasse. Vi badade hela eftermiddagen förutom när vi gick till 7:eleven och åt lunch. Johanna åt två Pizzabitar och jag en kycklingpaj. Vi satt på trappan utanför och åt, det är rätt mysigt faktiskt och medan vi satt där och mumsade kom Mr "Banana Pancake" och parkerade vid oss. Vi pratade om gårdagen och han berättade att han gjort 89 pannkakor under gårdagskvällen. Ska nog fråga honom om en lektion. Jag köpte en pannkaka med ägg, banan och kokos, mmumms, innan jag och Johanna gick tillbaka till badet.

Vid 17-tiden ringde jag Micke och frågade hur det var med Jennie, hon var bättre. De hade läst och suttit vid datorn, haft en lugn dag helt enkelt. Vi behövde åka till marknaden för att handla inför morgondagens jul lunch och jag ville att Micke skulle vara med. Jennie fick vara ensam hemma en stund. Kvällens middag inhandlades också på marknaden, olika grillspett med ris blev det som vi åt när vi kom hem. Kvällen blev en riktig pysselkväll, tjejerna klädde våra torkade videkisskvistar till gran. Pyntet gjorde de själva och sen tog de fem av de små söta tomtevättar vi fått vid pilkastningen tidigare i veckan och hängde upp. Själv slug jag faktiskt, som vanligt in de få julklappar vi köpt det sista jag gjorde innan sängdax.

JULAFTON. Nä, inte riktigt den känslan men nog så bra ändå. Jennie mådde bra igen, hon och Johanna fick hjälpa till att snygga till lite innan farmor och Hasse skulle komma. Jag och Micke var till grannen Pontus för att låna bord och stolar, de behövs senare i januari också då farfar och morfar kommer och bor hos oss. När vi kom hem hade Inger och Hasse redan kommit, de gick och flög drake med Johanna medan Micke och jag förberedda maten. Jennie var upptagen med stallet.se.

Vår jul lunch blev verkligen lyckad, det blev vist en liten buffé. Stekt fläskfilé, kyckling med lök, vitlök & svartpeppar, ris, råstekt potatis, sallad mm. Efter den goda maten var det då äntligen julklappsutdelning. Jennie och Johanna var de som fick äran att gå och köpa tidningen därför missade de tyvärr de gooa tomteLisorna som dök upp. Vi fick förmedla deras paket när de kom tillbaka, utan tidning.

Vid fyra gick Inger och Hasse tillbaka till hotellet. Vi skulle snygga till oss för kvällen då vi vi bokat bord tillsammans med 38 personer till. Men först hann vi med en liten siesta. Vår siesta blev ganska kort, Jennie kom in till oss och hade jätte ont i magen, det slutade med magsjuka. Magsjuka är något som börjat gå i Kamala under sista veckan så det var bara att tacka och ta emot. Vårt restaurangbesök blev inställt och vi fick ha myskväll hemma istället med film, spel och samvaro.   

 

 

 

Matteläraren Göte

Engelskläraren Mr Lee

Läraravtackning

Tomten kommer på besök

Förväntansfulla barn som väntar på sitt paket

Svenskalärarinnan Maria med Jennie och Johanna

Glöggbjudning hos Stefan och Tim

Det här var gott.............

.....men ingenting slår bananpankaka

En rislampa går till värders

Jennie, Lala och Angelica dansar

Gamle tomtefar

Johanna provar julklappen, en drake

Granen står så grann i stugan

Julkort som skickats till oss

TomteLisor som hittat hem till oss.