Sista helgen

17/2 - 21/2

Lördag morgon och en vecka kvar i "vårt hus i Kamala. Dax att börja tänka på refrängen med andra ord och förbereda för packning av våra saker. Förmiddagen ägnades åt tvätt, skurning, klädsortering och dataarbete. Hmm, roligare kan man ha.

På eftermiddagen åkte vi till familjen Timmer då jag och René skulle göra pannkaksdeg till morgondagens pannkakskalas. Vi måste prova våra pannkaksvingar tillsammans en gång innan vi skiljs åt nästa vecka. Degen blev bra, bara lite kladdig och kanske lite söt, får ändra lite i det enkla recept vi lyckades klura ut när vi var på kurs.

När vi "degat" färdigt hyrde vi "vår" vita Jeep tillsammans och for till en Thairestaurang bakom Central Festival. Der var en stor restaurang med samma koncept som restaurangen i Ranong, där man stekte och kokade sin egen mat. Utbudet av råvaror var större här och det gäller att tänka till på vad man vill ha. De har faktiskt en skylt uppsatt som säger att man får betala för det man lämnar, smart. Stenhårt var det inte men det är nog för att ingen ska kunna roffa åt sig och sedan bara gå därifrån, vi lämnade lite utan problem. Maten blev toppen, alla nöjda, mätta och belåtna efter god mat, Renés vitlöksbröd och glass. Innan hemfärd var vi in på Central Festival en sväng för att titta på märkesvaror, några bath gick åt kan jag säga. Lena hittade en "Sussie top", huvudet på spiken, jag köpte den i vit och svart. Ni där hemma som känner mig kommer att lista ut vilka det är när vi kommer hem.

Jennie och Johanna var ganska trötta på söndagsmorgonen men till slut fick vi fart på dem. Något sena hämtade vi upp Lena, René och tjejerna och åkte till Phuket Zoo. Vi var där för två år sedan och tyckte det var hyfsat då. Nu var det lite mer nedgånget och skulle behöva en "ansiktslyftning". Dagens höjdpunkt var elefantshowen, de är glädjefyllda djur och det ser ut som de gillar det de gör sparkar fotboll, målar, dansar mm. Krokodil showen är också bra, och lite läskig då skötarna stoppar in huvudet i gapet på krokodilen. Showen med aporna var lite beklämmande då den ena apan skakade som ett asplöv, det såg mindre trevligt ut. Denna apa var med för två år sedan och då var hela showen bra. Våra fyra tjejer var helnöjda med dagen då de också hittade söta små kattungar och kaniner. Det fanns många fler djur att titta på tex påfågel, fiskar, fåglar fjärilar mm. Man ska nog se till att vara här tidigt på förmiddagen så man hinner se allt i lugn och ro innan det blir för varmt. Efter Zoo besöket rullade vi vidare mot Kata för en sen lunch på stranden. Det var riktigt varmt den här dagen och vi svettades som bara den när vi gick längst stranden bort till restaurangen. Tur vi fick lön för mödan med god mat.

Hemma i Kamala igen for vi till Timmer och tog fram pannkaksdegen ur kylen, den var lite kladdig som vi trott och vi fick knåda i mer mjöl. Mot kvällen blev det egna bananpannkakor för hela slanten, alla gjorde sina egna utefter eget tycke och smak. Mmm, jättegott men oj vad otäckt mätta vi blev då de är ganska söta. 

Fem dagar kvar. Jag och Micke tog moppen först till Patong för att handla ett par till bikinibyxor på outleten, Micke hittade dessutom två T-chirts. Därefter for vi vidare mot Kata och Peak butiken för att handla vinter byxor till mej. Under vår färd började det duggregna och sedan ökade regnet i styrka och vi bestämde oss för att vänta ut regnet i Karon över en lunch på "servett restaurangen". Smart drag då det blev ösregn medan vi satt och åt. Thai människorna är otroliga på att känna igen personer och killen som serverade frågade om vi var tillbaka igen då han minns att vi varit på restaurangen i höstas. Han saknade förståss våra tjejer också och vi förklarade att de var i skolan i Kamala. Regnet lugnade ner sig och vi for vidare mot Kata. De byxor jag tänkt mig fans inte i min storlek, det fick bli ett par snarlika i stället. Vi tankade moppen och gasade sedan hem till Kamala igen i regnet. Det är helt okay att åka i regnet men man måste ta det försiktigt då vägen blir såphal. En pappa på skolan som kört om oss efter vägen fick en moppe under bilen men det hade gått bra, tur, det var nog Buddha som hade en vakande hand över situationen.

Efter skolan hade Jennie My med sig hem och Johanna följde med Emelie och Angelica hem. Jag och Micke var så trötta att vi slumrade på sängen en stund. Middagsmaten hämtade Micke på Popeye, vi har blivit lite lata med matlagningen nu mot slutet.

Jag och Micke for till Surin på tisdags förmiddagen för lite pys vid havet. Egentligen har vi inte gjort något åt vår packning utan mest förberett, tvättat och skurat kakel i huset inför flytten och vi borde börja packa i stället men det känns som det löser sig ändå. Vi hade en skön förmiddag som vi avslutade med lunch vid Surins moppestånd innan vi for hem och tog itu med lite böcker och urrensning.

Tjejerna hade Josefine och Angelica med hem, de hade restaurang med Papaya medan jag och Micke fortsatte med rensningen. Mot kvällen for vi, och Josefine, ner till stranden tillsammans med Timmer för att få o oss en god middag.

Onsdag, det är inte sant, dagarna bara sprutar iväg och det känns som vi har massor kvar att göra. Varva ner tänker vi och for på moppetur med René och Lena. Killarna släppte av oss i Bang Tao för lite slöande i skuggan vid stranden medan de for upp till flygplatsen för att ta reda på fakta om att sända hem en resväska till Sverige. Det såg hyfsat billigt ut på nätet men som vanligt läggs det på en massa fasta kostnader. Killarna kom tillbaka vid lunch och vi åt på ett "katoy" ställe vid stranden med god mat. En "katoy" är en kille som klär ut sig till kvinna, de kan ofta vara opererade också. Det finns många av den sorten här i Phuket och säkerligen på många andra ställen i Thailand. Ofta är de vackrare än en riktig kvinna. Det lustiga var när vi skulle betala, priset stämde inte alls, och René som ofta har mål i mun påtalade det. Till svar fick vi att -"prislistan gällde före Tsunamin", ha, ha. I det här landet får man aldrig låta sig förvånas. De måste ha hittat sina gamla menyer uppspolade på land och tagit vara på dem. Maten var i alla fall god och nöjda for vi mot åter till Kamala för att hämta våra tjejer.

Jennie var hos Josefine på eftermiddagen och vi hämtade henne där när det var middagsdax. Vi blev kvar där en stund innan vi for Vi for ner till Oiy för att säga hej då och äta middag. Hon lagar otroligt god mat och jag undrar varför vi ätit där så sällan de gånger vi ätit på byn. Hon har förståss ofta fullt på kvällarna. Efter vår middag for vi hem och René dök upp för lite lek på datorn. Meningen var att jag skulle susa ner till Lena för lite kvällsmys medan killarna lekte med datorn, det blev inställt då Lena hade migrän efter tre varma dagar i solen. Vi får ta igen det hemma i Sverige i framtiden i stället. Hmm, jag borde passat på att packa men det kändes så tråkigt, jag tog med lite vin till Josefine´s föräldrar och satt där ett tag i stället. Trevligt, trevligt.

 

 

Åk hit och ät......

I stället för att vänta

Hmm, det gäller att tänka till vad man orkar

Ett av tjejernas många kort på Zoo, och nu följer ett urval av djur,,,

Bäst att du passar dig!!!

Spännande

Tuffa tjejer

Botar ormfobi

Målande elefant

<  Papayabrudarna  >