Kokosnötter

28/11 - 3/12

Efter en lång och skön weekend lämnade vi tjejerna i skolan igen. De trivs verkligen i skolan och gillar att gå dit, det är precis som det ska. Jag och Micke tog en promenad innan vi gick hem och städade, svarade på e-mail och sorterade tvätt. Det finns alltså en hel del vardagssysslor att ta itu med även här nere. Vissa sysslor går snabbare än hemma som tex städning som går i ett flygande fläng. Tvätt och disk hör till de sysslor som verkligen tar tid.

Efter skolan hade tjejerna kompisar på besök. De hade både "manikyr" och "pedikyr", precis i dörröppningen, hela eftermiddagen. De målade, med andra ord, naglarna på varandra och gjorde mönster. Finfint. Eftermiddagen och kvällen avslutades med att familjen Timmer åt "knytis middag" hos oss. Menyn bestod av friterad kyckling med strips eller ris, till efterrätt blev det,,,,, friterade bananer,,,,,, utan glass. Mmmm. Tjejerna var det fullt ös på hela kvällen och ingen av dem hade lust att avsluta det roliga för att tänka på skoldagen i morrgon.

Micke har slutat på yogan därför fick jag trampa dit utan honom. Susann, Amerikanskan som har Yogan, sa att hon tyckte att jag lär mig snabbt. Det tycker hon förstås om hela gruppen och hon gillar att ha oss som grupp. Annars brukar hon mest ha haft privatlektioner. Efter Yogan var det renbäddning och tvätt som gällde innan det var dax att hämta tjejerna i skolan. På väg till skolan hittade vi nått intressant uppe i luften, en STOR spindel som gjort nät mellan en massa ledningar. Hmmm undrar om det är SPINDELN I NÄTET som gör att vårt internet funkar så dåligt, hi, hi. Tjejerna hade kompisar med hem i dag med. Micke var hemma med dem medan jag och grannen Karin cyklade ner till en affär med massor av fina grejer, allt från rökelse och grattiskort till buddastatyer och tavlor. Dessutom var det 50% rabatt på allt i butiken, Tur man har begränsat med pengar annars skulle man fylla ett plan själv hem till Sverige, och var skulle man göra av allt sedan???? Det blev ett lass på cykeln hem vill jag lova.

På Fredagen åt vi lunch vid stranden tillsammans med Åhlins (viktklubb) och en familj till. Vi satt där i skuggan och bara njöt av eftermiddagen innan det var dax att hämta Jennie och Johanna i skolan. Efter skolan for vi hem och åt ett snabbt mellanmål, packade badkläder och for ner till stranden. Där träffade vi familjen Timmer och vi slog oss ned vid dem. Nja nu är det förståss på det viset att det blir mest bad när man är vid havet, och en och annan sandskulptur blir det förståss också. Det var härliga vågor att "magsurfa" på och det börjar vi bli riktigt bra på, men det är bäst att passa sig när man kommer in mot stranden annars är det lätt att skrapa magen eller näsan mot den vassa sanden.

Kvällen tillbringade vi på stranden där vi hade en liten "andaktsstund"  för morfar som begravdes då (em. svensk tid). Det kändes bra att slå sig ner i skymningen och tända ett ljus för morfar, minnas honom, mycket från när jag var liten. Han har lärt mig så mycket om världen och framförallt om indianer, som jag var tokig i som liten flicka. Vi har inte setts så mycket på senare år men jag kan ändå precis minnas hans röst som om han stod bredvid och pratade. Vi hade en vacker kväll med fantastisk solnedgång, den var du värd.

På lördagen var vi fler familjer som träffades på "Baan mai". En liten, mysig restaurang med egen pool, dessutom finns både bastu och massage. Både jag och tjejerna passade på att få bli masserade, jag en timme och de ½ timme var. Det var toppenskönt och nått vi måste unna oss oftare. Detta var, hör och häpna, första gången under våra dryga två månader här. Vi stannade och åt middag och därefter spelade "karlarna" biljard, "kvinnorna" babblade förstås och barnen hoppade åter i poolen. Lite shopping han vi också med, på andra sidan vägen ligger "Kamalas GK" och där kan man handla, främst kläder, till OK priser utan att pruta. Det var faktiskt Jennie som lyckades hitta lite i dag. Hon är ungefär lika kräsen som mig när det gäller kläder, det måsta "kännas rätt" annars får det va.

Vi har varit i valet och kvalet länge om vi skulle fara in till Phuket Town på söndagen för att upptäcka stan lite närmare. När vi vaknade var vi alla lite mer sugna på att bada. Hmm Surin var länge sedan vi for till och det är roligare med lite sällskap. Jag ringde Lena (Timmer) och frågade vad de hade för plan, de hade samma plan som oss. Perfekt, skoj. Vi packade bad väskan och kylväskan och tog lokalbussen dit, 10 bath/person (2 kr). Det är bara över berget och tar ca 10 min med buss, trevlig resa. Jag och Lena gick till en liten, mysig butik som heter "Lemon gras" för att handla. Jag köpte myggspray och massage olja. Allt är gjort på butiken och är givetvis fritt från gifter. De har schampo, balsam, hudkräm, babyvård, ljus och mycket, mycket mer.

Barnen och papporna hade ordnat med solstolar när vi kom ner till stranden, de hade nog hunnit bada en hel del innan vi kom. Alla fyra tjejerna var förstås hungriga och vi tog fram frukt, de åt och åt men inget kunde stilla deras hunger. Det fanns bara en sak att göra, äta mat. Vi sökte kontakt med Micke och René som fortfarande låg som två sälar i vattnet. De var mindre kontaktbara. De var i full färd att göra bus, här är historien: - Ett kinesiskt par promenerade vid stranden, de mötte en annan turist och ville ett han skulle knäppa ett kort på dem med havet som bakgrund (typiskt kineser). Turisten gick med på detta och Kineserna poserade. Grejen var den att det gjorde René och Micke med, i bakgrunden, med armarna viftande i skyn. Jag, Lena och våra fyra tjejer, som satt och åt frukt, såg detta och vi höll på att dö av skratt. Det Kinesiska paret fick tillbaka kameran, tackade killen som fotade, och promenerade iväg för att studera bilden i kameran,,,, efter några steg vände de sig om och tittar på de busiga "killarna" i vattnet och hade nog svårt att hålla sig för flin, gjorde tummen upp. Tur de hade humor de med. Så fort jag tänker på detta börjar jag skratta, tänk om jag fått med det på video eller åtminstone på foto.

Efter allt bus gick vi, med våra hungriga tjejer, upp till ett ställe ovanför stranden. Där står en massa moppestånd på rad, vart och ett specialiserat på sin grej men de flesta har det mesta. För att göra alla nöjda kan man ibland få handla lite här, och lite där. Efter maten badade jag och Lena med Tjejerna, vi gick bort till norra änden av stranden och snorklade medan papporna slumrade på varsin solstol. Bättre snorkling finns, men några fiskar såg vi i alla fall. Vid 16.30 började vi dra oss hemåt igen. Vi fick vänta länge på lokalbussen men det gick ingen nöd på oss. En Thailänsk kille travade förbi oss och kom tillbaka med två (gamla) kokosnötter och ville ge dessa till oss. Vi hade ingen lust att köpa dessa men efter en stund sa vi till Jennie att ta emot dem. Han gick till ett "skjul" (ett hem) och lånade verktyg för att öppna nötterna, sedan visade han att vi skulle dricka innehållet. Tjejerna var mindre förtjusta i smaken men både Micke och jag tyckte det var bra mycket godare än att dricka mjölken från "Young coconut", som man oftast blir serverad. Medan vi delade på drycken öppnade killen en tredje nöt som vi kunde äta av. Mmmm, kokos är ju så gott. Killen traskade sen tillbaka från där han kom och var nog nöjd med sig själv då han gjort några turister glada. Vi, Timmer och Börs, fick dessutom varsin nöt med hem att äta av en annan dag, de nötter vi druckit ur.

Konstigt att det är första advent, det är nått vi förträngt tror jag. Grannen (Åhlins) har satt upp en färjad ljusslinga på sin balkong, jag tror vi nöjer oss med att se på den emellanåt om vi vill ha lite julstämning. Vi innehar med andra ord ingen adventsstake, om vi haft det skulle vi nog sakna både glögg och pepparkaka eftersom de tre jul sakerna hör hop.  

 

 

 

Hungrig Gecko vid våran lampa.

Fina naglar blir det...

Mmm, gott med friterad kyckling.

Är detta spindeln i nätet som stör vårt internet,,,,,,

,,,,,eller är det denna mån tro.

Sköldpadda på vift.

Dax för magsurfing.

Nöjd och glad efter en lyckad tur.

Vacker solnedgång,,,,

,,,,,,,till minne av morfar.

Sju glada flickor i poolen på Baan Mai

Hmmm,,, vad ska vi äta i dag. Moppestånd i Surin.

Nöjda tjejer tillsammans med kokoskillen.