Första Ko Chang veckan

12/3 - 18/3

 

Ja, hur har då våra sista veckor varit? Lugna, sköna, avslappnade med bad och trevligt umgänge. Den mesta tiden tillbringade vi på resorten "Pennys Bungalow" just för att slappa, läsa, sola och bada och då är var det perfekt att restaurangen serverade OK mat till hyfsat pris. Det var bara att knalla över den stenbelagda gången till restaurangen, slå sig ner och beställa det man var sugen på. För egen del blir det alltid Thai-mat men jag har förstått av resten av familjen att hamburgarna är toppen. Ofta får man betala mycket mer för maten på resorter men här har de kommit på hur man vill ha det.

Hela Penny´s andas lugn, alla är trevliga och det finns en familjär stämning över stället, vill man vara mer för sig själv funkar det med. Vi har fått bra kontakt med många människor här och alla pratar med alla, tipsar om utflykter, pratar vardagliga ting och är trevliga. Vår första tanke var besvikelse över den saknade sandstranden men den härliga atmosfären gjorde att vi blev kvar, dessutom hittade vi en rensad väg ner i havet och det går utmärkt att ta ett dopp när man känner för det. Tjejerna hittade en riktig vän i hunden Fai som springer runt på resorten och gosar med alla som vill, oss hälsade hon på ganska ofta för att bli kliad.

Nog för att vi mest "bara var" under vår tid här men lite vettigt måste vi göra. Jennie och Johanna läste läxor och arbetade med bland annat matte, svenska, läsning och sitt gemensamma grupparbete om vår sista månad några timmar om dagen. Jag och Micke fick agera lärare och göra så gott vi kunde. Dessutom började vår tvättpåse bli fullproppad och det var bara att tvätta. Efter en misslyckad tvättinlämning i Chiang Mai vägrar jag lämna in tvätt och vi "tager vad vi haver", en papperskorg fick bli tvättbalja. Badkaret i Hua Hin var mer ergonomiskt utformat vill jag lova men rent blev det.

Några utflykter har vi hunnit med och den första var en snorklingsutflykt. Själva utflykten var den skönaste och bästa snorklingsutflykt vi gjort, ingen Speed Boat utan mer som en mindre färja. Man kunde knalla runt på båten, prata och koppla av mellan stoppen, något som är svårt på en Speed Boat. Snorklingen var den bästa under detta halvår och helt OK med fisk, färjade koraller, anemoner, sjögurkor, vackra sjöborrar mm. Hörde att de som var på denna tur några dagar före oss fick se leopardhaj, något vi önskat få se. Hmm, får hoppas på bättre lycka nästa gång. Självaste snorklingen var kanske inte som Ko Rok (söder om Phi Phi och Ko Lanta ,där vi var i december -04) men helt OK. De som tog hand om oss på båten var en trevlig familj. Pappan körde, mamman lagade mat och sonen och dottern såg till att vi hade det bra. Dottern Nok tog upp en sjöborre från botten och visade oss alla ombord. Det är mindre trevligt att råka trampa in sprötet från en sjöborre då de är omöjliga att dra ut igen, kroppen får fixa det själv. Däremot går det att "smula sönder" materialet från sprötet som består av kalk. Lite intressant om sjöborrar fick vi veta. De har två munnar, en uppåt och en nedåt, dessutom har de fem vackra blå ögon. Vi vågade inte hålla sjöborren i handen men det vågade syskonen på båten. Tydligen går de att äta också, undrar hur de smakar? Om det vore en delikatess borde det finnas färre av dem att se i havet, dessutom skulle de nog finnas i menyn på restaurangerna om så vore fallet.

Att komma till Ko Maak med båten är helt, helt, helt fantastiskt. Vi knäppte hur många kort som helst när vi for in i viken, men inget gick att mäta med våra upplevelser i verkligheten. Verkligheten var som på de vackraste bilderna över öar med palmer och vita stränder. Vi blev sugna att bo där några nätter men bestämde oss för att spara det till framtiden.

En familj vi träffade på Phuket i början av året befann sig också på Ko Chang. Jennie och deras dotter Johanna gick i samma grupp på Winfy och efter vår snorklingstur for vi till dem på "Vite sand beach" för att gratulera deras Johanna på 12-årsdagen. Vi var även ner till dem när de flyttat till Kai Bay Beach, en mysig strand med vit sand och bungalows direkt på stranden, MYYYYSIGT. Hade det inte varit för allt flyttande med massor av bagage (minst 100 kg), den  trevliga atmosfären på "Pennys" och våran "bara vara" attityd hade vi kanske orkat flytta en gång till för att få en riktig sandstrand med mysiga palmer inpå knuten.

 

 

Grattis Johanna

Sopkorgstvätt, det är bara att tänka positivt och det är enkelt.

Repstege modell längre. Johanna, Jennie, Carro och Johanna.

Oljemassage på Kai Bay resort

Fotmassage på Kai Bay resort

Pennys pool

Pennys strand. Jo, det finns sand, men inte vid havet

En av alla vackra handduksvikningar

Fai

MaiThai snorklingsutflykt

Första snorklingsstoppet, vacker strand

Ön utanför Ko Mak. Kungen har skänkt ön till en fattig men lycklig man

Ko Maak´s vita strand får inte plats på bild

Grodkvinnorna Sussie och Jennie

Vacker sjöborre i balja, men ack så otrevlig

Nok & sjöborren

Så blev det kväller innan vi klev av MaiThai

Det går att bada vid Pennys

Kortspel vid baren på Pennys. Johanna, Edvin, Tiffany och Jenny

Micke, Linda, Sussie och Björne. Väntar på  Mai Thai drink kanske??