Internet, popcorn och poliskontroll

17/11 - 19/11

Det är precis som hemma, veckan består av måndagar och  fredagar. Fredag är då förstås att föredra. Dagens gympapass var toppen då vi i måndags var lite tunga i kroppen efter uppehållet. Det är bara att bita ihop och komma igen och det är enkelt när man har skoj. Efter gympan var det dax för veckans invägning tillsammans med Karin och Ulrik, allt OK. Vi hade gjort oss förtjänta av varsin stor Chang (thailändskt öl) till lunchen. Det är klart, visar vågen på uppgång måste man förstås uppmuntras med en öl också. Vi provade en ny enkel restaurang efter invägningen, maten var god men vi fick inte in det vi förväntade oss att vi skulle få. Om jag fått in denna måltid för ett år sedan hade jag nog tvärvägrat äta maten då det låg ett helt kycklinglår i soppan. Vi blev nog lite "susiga i kupan" alla fyra av vår lunch öl.  

Efter lunchen åkte Micke med Pontus (husförmedlaren) till Televerket för att höra sig för om vårt internet. Vi har väntat rätt länge och det senaste budet var att vi måste vänta två veckor till då stora kabeln till Kamala först måste bytas ut. Internet funkar för andra och då borde det funka för oss med tänker vi. Micke och Pontus kom hem vid halv tre, med en massa inloggningsuppgifter som de matade in och "VIPPS" så hade vi eget internet. Så svårt var det. Nu funkar det lite till och från, men när det funkar så är det OK.

Dagens mellanmål åt vi i parken nere i byn, tillsammans med tjejernas kompisar Josefine och Emelie, i skuggan av en palm. Gissa vad vi åt,,,,   OST smörgås, vattenmelon och pomelo. Efter att vi avnjutit vårt mellanmål gick vi till Print för att bada och vi hade en trevlig eftermiddag vid poolen tillsammans med tjejerna. Mot kvällen följde vi Josefine och Emelie till deras föräldrar och sedan fortsatte vi mot fredagsmarknaden. Det är riktigt trevligt att bara strosa runt på denna marknad efter att mörkrets inbrott, titta på kläder, smycken, väskor, skor mm och framförallt smaka på något gott tilltugg som grillspett, frukt eller något bakverk . Vi köpte varsitt grillspett med friterad kyckling, 5 bath styck (1 kr), så man skulle kunna äta sig riktigt mätt för en billig penning men det var tjejernas dag och de ville till Deng´s för att äta middag och då blev det så. Vi åkte hem tidigt för att ha en skön hemmakväll och det fick vi. Vi satt och pratade, åt Sussie´s brända popcorn och ringde till Sverige medan nätverket funkade.    

Lördagen blev en riktig "pysdag". Vi tittade till och med på film, "Gustaf 2", härlig katt. Mot kvällen hyrde vi bil och for till Big C för att handla. Det mesta går att handla på byn i Kamala, men det är trevligt att se något annat också. Jennie köpte två nya tidskriftssamlare då hennes gått sönder i skolan. På hemväg tog vi omvägen förbi Kata för att äta en sen middag och för att säga hej då till Dalkullorna Kicki, Pia, Elin och Malou. Kicki och Pia åker till Sverige i morgon och Elin och Malou reser runt i några veckor till. På hemväg åkte vi över Patong och där blev vi stoppade i en poliskontroll. Micke vevade ner rutan och förväntade sig att få visa körkortet. Polisen frågade  -"Where are you from"  -"Kamala" svarade Micke  -"No, witch contry" sa polisen som givetvis såg att vi var från något annat land  -"Sweden" svarade Micke  -"Use your seatbelt" sa polismannen. Nu trodde vi att vi skulle få betala böter eller nått, men polismannen bara viftade iväg oss, inte ens körkortet ville han se. Självklart ska man använda bälte, men det känns fel när det saknas i baksätet.  

Vi hade två trötta tjejer på söndagsmorgonen då det blev en sen kväll. De piggnade snart på sig och vi for iväg på utflykt. Dagen till ära fick jag vara chaufför och Micke satt livrädd bredvid och höll i sig, hi, hi. Nää då, så farligt var det inte men han vill hellre köra själv, men det är slut på det nu. Han får hålla sig till att vara chaufför på moppen när vi hyr. Vi for ner till Yanui Beach, där vi åt lunch när vi åkte moppe i tisdags. Stranden är liten och mysig och så fins det lite att titta på under vattnet om man är snorklingssugen. Vattnet var något grumligt och korallerna halvdöda men vi såg många intressanta saker under ytan. Det vackraste var nog den stora långtailmotorn som låg på botten. Det låg faktiskt en motor där, men fiskarna var givetvis vackrare. Vi såg bland annat papegojfisk och diskusfisk men det som smällde högst var att hitta den klarblå sjöstjärnan ute på revet. Synd att vi inte har införskaffat någon undervattenskamera.

Vid 15-tiden for vi vidare till Phrom Thep Cape för att titta på utsikten och handla lite. Utsikten var fin och man slutar aldrig förundras över att vattnet kan vara så turkost. Det fanns en "andaktsplats" med massor av elefanter där man kunde tända rökelser och ljus, antagligen för att önska sig något. Den tilltänkta shoppingen orkade vi inte med då vi var helt slut efter vår beach dag. Den får vi spara tills vi åker hit för att titta på solnedgången som ska vara extra vacker på denna plats.

Hemfärden gick precis hur bra som helst, fast de kör som tokar i detta land, så man måste ha koll åt alla håll. Rätt som det är kan man ha en moppe på insidan och en på utsidan som håller på att köra om. Dessutom kör bilar och moppar om hur som helst i skymda kurvor och de förlitar sig på att Buddha ska skydda dem. Väl hemma i huset tvärslocknade jag, Micke väckte mig när maten var klar. Ny maträtt på menyn igen, det är en fantastisk kock vi har, fläskfilé med rösti och sås (gjord på soyamjölk). Fläskfilén var verkligen toppen, mör och fin. Bra pris också, 130 bath / kg (26 kr). Till efterrätt fick vi Mickes obrända popcorn,,, ja,ja, han har det nog lättare med gasen än mej.

 

 

  

 

 

 

Jennie, Emelie, Josefine och Johanna äter mellanmål i parken.

5 baths grillspett på fredagsmarknaden.

I skuggan på Phrom Thep Cape´s utsiktsplats

Vy från Phrom Thep Cape

Se så stor jag är.

Andaktsplats ala elefant