Hua Hin

25/2 - 2/3

Dagens etapp slutade som planerat i Hua Hin där vi tänkt stanna i fyra till fem nätter på något ställe med pool. Vi svängde in vid första bästa, Sirin Hotell, men snåljåpar som vi är ville vi se oss omkring lite mer. Vi hade fått tips på boende men jag hade inte hunnit läsa på mailen vad det hette och Micke hade glömt namnet, vi letade vidare. De flesta ställen låg väldigt inklämda mellan höga väggar eller med byggen bredvid, gemensamt för nästan alla är att trafiken gör sig tydligt hörd. Vi hade kontaktat våra svenska grannar Karl-Gunnar och Ragna, tillika Mickes morbror, innan vi nått fram till Hua Hin. De ringde oss och vi möttes upp i närheten av "Sirin Hotell" som de rekommenderade, vi slog till, checkade in och ångrar inte en sekund. Alla fyra tog en välbehövlig dusch, efter allt svettande i bergen därefter hade vi bestämt träff med K-G och Ragna igen. De visade oss en del av stan, därefter bjöd de oss på middag nere vid havet. Vi hade verkligen en bra kväll med trevligt sällskap, god mat och användbara tips och idéer. Tack, Tack för den lyckade kvällen.

Våra dagar i Hua Hin blev precis så lugna som vi tänkt oss, sol, pool och havsbad, bok och läxläsning. Stranden var bäst på förmiddagen och dagen, vind och vågor var lugnare då. Vågorna är mindre än på Phuket, kommer mycket tätare och man hinner inte torka ur ögonen innan nästa dyker upp. Magsurfa gick mindre bra, det brukade vi göra på Phuket. På tisdag förmiddag träffade vi K-G och Ragna vid havet, det var deras sista dag och vi badade, pratade, åt lunch och hade trevligt med dem. De berättade var nattmarknaden låg och tipsade om ett thaikök, i ett hörn med metallbord, i närheten av den. Tack, tack och hoppas ni fick en bra hemresa. Vid två drog vi oss tillbaka till hotellet för att läsa läxor vid poolen.

Under våra dagar besökte vi templet på apberget, där fanns det apor vill jag lova. Vi tände rökelser och blev välsignade vid templet efter att vi traskat uppför de branta trapporna som kantades av apor. Det gick att köpa mat till aporna och det nappade vi på. Apornas rang är ganska enkel att se då de större och starkare roffar åt sig så mycket de bara kan och jagar iväg de mindre som lätt blir utan. En stor apa försökte sno hinken med mat men Micke lyckades hålla den kvar, då hoppade en annan stor upp på hans axel i stället för att sno maten. Micke lyckades få den at hoppa ner, då klättrade istället en liten söt apa uppför hans kläder till hans axel, den var mer lagom att ha där och den fick sitta kvar och bli matad tills det var slut. Aporna har väldans lena händer, en stod och höll i mitt ben medan jag matade. Vi gjorde allt för att mata de minsta, små, söta aporna.

Vi åt på olika ställen varje dag, alltid god mat, även på Thaiköket nära nattmarknaden. Nattmarknaden, den gick vi igenom två kvällar på rad. Utbudet och priset var ungefär samma som på Phuket, möjligen något billigare. Jag lyckades med ett impulsköp, ett stort duktyg för ett hyfsat pris. Vänner på Phuket har köpt samma tyg som överkast och betalat 1200 bath (240 kr) för det, tyget jag köpte var nästan dubbelt så stort och kostade 800 bath (160 kr). Hoppas jag inte blev lurad.

Innan vi åkte vidare mot Ayuthaya måste vi packa färdigt väskan vi skulle "svänga förbi" och lämna på flygplatsen. Vi packade vår stora sportbag "SÄTERS IF väskan" proppfull med böcker, brevpapper, en stor Papayasalladsmortel, kläder, lite ingredienser till bananpannkaka mm. Som pricken över i, lade vi bananpannkaksplattan ovanpå väskan väskan som blev så tung att vi knappt kunde bära den, minst 40 kg. Ändå skulle en liten, smal, Thaiare hjälpa oss att bära den till bilen. Det ska bli skönt att få bättre plats i bilen när den stora,  tunga, väskan är dumpad på flygplatsen.

 

 

 

Graffiti av det finare slaget

Tack för sällskapet och maten

Snäckplockning......

.......resultatet

Läcker fisk som flutit i land

Chokladkaka som blivit lite för varm, mumms ändå

Jennie och Johanna tänder rökelse i ett tempel

Vad gör man inte för att få lite mat

Tvättbräda eller tvättmaskin

Musslor i Hua Hin, smakade jättebra

Sussie kan inte vara sämre, hon smakade

Morgon i Hua Hin

Solen gick upp bakom molnen

Mycke packning, men det fick plats