Gubbarnas upplopp

29/1 - 1/2

Efter en intensiv Weekend, då vi fått se och göra så mycket, tog vi det lugnt hemma. Tjejerna hade en lovdag. Vi plockade ur bilen och körde tillbaka den till uthyrningsfirman. Packa upp och tvätta var något vi tog oss för. Ett problem hade dock uppstått då grannen, där vi haft tvättmaskinen, hade ont om vatten. Vi bar över den till oss och kopplade på trädgårdsslangen, hmm ur den kom det dammigt vatten, vittvätten blev grå. Det var bara att ta upp i huset och skölja för hand, då funkade det. Men hur ska vi lösa mysteriet med vattnet, vi hade idéer på hur vi skulle lösa det och jag gick upp till Pontus som ska hjälpa oss med hus bekymmer. Han var borta på jobb men hans mamma och Nok var hemma med lilla godingen Patrik på 7 månader. Vi fick gärna tvätta där tills vi fått ny koppling till slangen, den ska sitta efter pumpen där vattnet är rent. Vi frågade om det var OK att tvätta på kvällen då vi tänkte åka Tuc Tuc till Patong med papporna för att äta och shoppa senare på eftermiddagen, det gick bra.

Vid 16.30 hoppade vi in i en Tuc Tuc alla sex och for över berget till denna beryktade plats. Vi började med att äta, då kan man tänka bättre sedan. Det finns en Outlett med sportkläder, där började vi då pappa Göte ville köpa nya tights att springa i. Givetvis fick han hjälp av ett vänligt affärsbiträde. Hon talade engelska och pappa talade svenska, tur Jennie hoppade in som tolk. Jennie hjälpte dem och till slut hade de funnit det han sökte. När han betalade fick Jennie ett per fina Reebook strumpor av de på affären som tack för tolk hjälpen.  Därefter gick vi ut och in i ett gäng med små affärer, alla vill sälja någonting. Some thing for you, I hav many colour, discount for you, allt för att man ska bli sugen på att handla. Det de inte fattar är att man tappar sugen, tur vi hittat nått ställe där man kan se sig om och sedan få ett bra pris utan att pruta. Johanna köpte en kjol, papporna någon T-tröja, jag ett linne och ett par brallor, typ såna ballongbrallor i T-shirt tyg man hade för 22 år sedan fast lite kortare med knyt i benen (undrar om man kan ha dem hemma i Sverige). Vi for hem i ganska tidigt då Tjejerna hade skoldag att tänka på.

"Vår" Jeep förföljer oss. Papporna tyckte det var en bra ide att hyra Jeepen under deras sista dagar här så vi kunde fara runt och visa dem mer. Naturligtvis fick vi skrutt Jeepen igen, blir förvånad om den inte rasar snart, dessutom börjar kopplingen låta hiskeligt emellanåt. Vi for söder ut mot Akvariet  för att de skulle få se en del fiskar de borde sett när vi snorklade vid Similian, och få namn på dem. När vi nästan var framme låg det en långtradare på sidan efter en vänstersväng, den hade precis vällt och kanat över vägen, tur den stannade ca en meter från ett hus. Hemska tanke om någon varit i vägen och hamnat under. Läget var under kontroll och vi kunde krypa förbi.

Vi parkerade och följde med papporna till entrén och såg till att de hamnade rätt, tur det då den tredje dörren de valde var den rätta. Jag och Micke tog oss en liten promenad under tiden, det blev en kort promenad. Vi hittade en kul kille som hade en "TaxiBar", det var en Taxichaffis som öppnat bakluckan och sålde kall dryck ur en jättekylbox han hade i skuffen. Micke hann klämma två Chang och jag en vatten innan papporna var färdiga. Synd att "Taxibaren" dragit vidare innan vi hann tillbaka med våra pappor, dels för att de också skulle få en läskare och dels för att få ett foto. Själv hade jag för en gångs skull glömt kameran och tänkte låna av dem. Vi for tillbaka till Kamala och åt en sen lunch hos moppetanten.

Efter skolan var Jennie med kompisarna Josefine och Johanna, de spanade in byn och gick in på Print och badade, lite fräcka var de då de på sätt och vis plankade in. När barn går in med en vuxen går de in gratis men om de går in själva kostar det 50 bath, det hade de missat, tur det gick bra ändå. Johanna hade kompisen Angelica med sig hem. Jag och pappa for ner till havet. De andra kom sedan efter och vi åt middag på "Strand Deng".

Dagarna går försvinnande fort och våra pappor har bara några dagar kvar här. På onsdagen for vi ner över dagen till Yanui Beach för att bada och sorkla. Vi for även upp till Phrom Thep Cape för att inhandla lite till barnens kusiner där hemma, lite beställningar hemmifrån och sen presenter från morfar. Vi hade några sköna timmar på stranden, jag och Micke tog en rejäl snorklingstur och såg faktiskt lite nytt också. Vi åt en god lunch på en strandrestaurang innan vi for hem till tjejernas skoldag slutade.

Jennie och Josefin åkte med hem till kompisen Johanna i Tuc Tuc, de skulle till Print och bada. Jag och Johanna for också ner dit efter mellanmålet. De "stora" tjejerna "tröttnade" på de små efter någon timme och gick då hem till Johanna där de fick vara ifred. Gubbarna tog en siesta och Micke gick med Lena Timmer på marknaden tillsammans med ett kockpar vi hyrt in till morgondagens middag. Jag och våran Johanna hämtade upp Jennie vid 18 tiden, vi for som hastigast och plockade upp karlarna för att äta middag på Popeye. Gott, gott.

Våra pappor önskade en till varsin Thaimassage innan de far hem, det passade utmärkt på torsdagen. Först var jag upp och betalade hyran och pratade med Pontus om vårt problem med tvättmaskinen. Medan jag var där tog pappa Göte en provtur på moppen. Han frågade Micke hur det funkade och sen for han bara iväg, hör och häpna, utan hjälm. Han som t.o.m cyklar med hjälm hemma. Jag hann hem innan han var tillbaka, oj vad vi skrattade, han med då jag påtalade hjälmen. - He, he, just ja, det gjorde jag. Hm, hm, Det tänkte jag inte på he, he.

Vi skjutsade iväg papporna på massage och skulle hämta upp dem efter en timme, vi var något sena tillbaka och de var "borta". Vi skulle ses på GK´s ifall vi var osynkade i tiden så vi gick dit och jag började leta storlekar på huvtröjor till kusinerna medan vi väntade, och väntade. Jag sa till Micke att de bergis satt på Ban Mai och tog en öl, han gick dit och vad hittade han. Jo två nöjda pappor med varsin Chang. Han fick med dem till GK´s där jag och min pappa kunde avgöra tillsammans vad som skulle kunna passa kusinerna där hemma. Mickes pappa handlade mer kläder till sig själv och hon i affären blev mer än nöjd. Tanken var att vi skulle hinna lunch och ett dopp på Surin Beach men tiden hade sprungit iväg och vi fick nöja oss med en lunch där innan vi måste hem till kockarna.

Menyn till dagens middag hade vi själva satt ihop, kockarna hade med omsorg valt ut råvarorna och det var de tydligen supernoga med. Friterade Casewnötter  till förrätt, sen fick vi en en rätt efter hand. Tom Ka Gai (kyckling soppa), kyckling med paneng curry, chicken nuggets, friterade räkor med vitlök och peppar och slutligen ananasskivor som avrundning. Allt var supergott och vi kände oss ganska fyrkantiga, ändå fanns det mat kvar. Kockarna diskade undan och sen skickade vi hem dem innan det blev mörkt, de åkte moppe och hade en bit att köra. Vi avslutade kvällen med kaffe, svensk choklad och någon hutting. Jag gjorde PinaColada till Lena, hennes mamma och mig, tur det blev den godaste jag gjort.   

 

 

Mot Patong

Alla färdsätt är bra,,, se lastbilstaket

Morfar på moppe

Snart banan skörd

Hmm, hur stora börjar barnas kusiner bli, hjälper morfar med idéer

De suveräna kockarna,,,,

,,,, det trevliga sällskapet,,,,

,,,, och den goda maten.

Vem är nu detta som smakar RÄKOR, jo det blev faktiskt två stycken till och med

Tjejerna hade skoj på hinderbanan