Super cheap, fotboll och bad

13/10 - 15/10

Tänk att nu är det fredag igen, veckan rusar fram här med. Efter att vi lämnat barnen i skolan tog jag en promenad medan Micke satt hemma och väntade på "gaskillen". Det var så att i går kväll, mitt i matlagningen, tog gasen slut (vi fick laga färdigt maten på grannens elplatta). De kunde inte leverera någon tub på kvällen p g a ramadan och då är det extra viktigt med moskébesök och mattider. Annars är det ofta så, här i Thailand, att det mesta går att lösa dygnet runt. De verkar aldrig vara lediga, och många bor tom på sin arbetsplats.

Efter att "gaskillen" varit här åkte vi med grannarna till en affär som heter "super cheap". Det var hur stort som helst och vi hann inte med en bråkdel ens. Tanken var att köpa lite fryst mat och kött men det var det lite för ofrächt för. Annars var det ett intressant ställe som kändes mer som ett stort lager med hyllor hur högt som helst på vissa avdelningar. Toaletten var också rätt spännande, tror jag hade fått problem om barna varit med och varit i behov av toalett. Stå toalett med manuell spolning, man får inte vara kräsen, man behöver inte fundera på om man törs sitta på ringen eller inte. Vi handlade inte speciellt mycket men det är skoj att titta.

På kvällen var vi på fotbolls upptakt. Ett gäng pappor ska vara med i en cup i Patong i november och i morron är det träningsmatch i Phuket town. Micke ska inte spela p g a sitt knä som inte är bra sen korpfotbollen i somras. Innan vi tog oss till upptakten, så satt vi under vårt hus och tog lite förfriskningar med Åhlins. Då kom vår thailänska granne in till oss med sju stycken omlottkjolar. Vi trodde att hon ville sälja dem till oss men så var det inte, kjolarna var en gåva till oss. Vi tackade så hjärtligt och log. Kanske de sökte kontakt med oss på det viset. Pontus som hjälpt oss med att finna huset kunde inte heller svara på vad de kan ha menat. Vi tänker köpa lite leksaker till deras barn, det trodde Pontus var ok.

Klockan två, på lördagen, var det samling vid "Dengs" för de som skulle med på fotbollen i Phuket town. Pontus hade ringt till en som äger en lokalbuss som vi hyrt för att ta spelare och supporters till matchen. Lokalbussarna är inte direkt någon långfärdsbuss med AC, utan mer som en lastbil med britsar och tak. Väl framme vid fotbollsplanen så började uppvärmningen för laget, de blev varma snabbt då solen gassade från en klarblå himmel. Det fanns dock ett problem att lösa, vem som skulle stå i mål? Ingen av lagmedlemmarna var sugen på att vakta målet. Lagkapten Kjelle löste det med att gå till snabbköpet och fråga om någon kunde tänka sig att stå i mål, det fanns många frivilliga så vi fick ett par extra utespelare på köpet. När motståndarna kom, ett samspelt lag som tränar regelbundet, insåg vi nog att matchen var körd. Våra förväntningar var ett Indiskt lag med små indier, men i själva verket var det en indier och resten engelskmän och en svensk. Micke fick "äran" att vara domare när han inte kunde delta som spelare, men det hjälpte inte med en "hemmadomare", matchen slutade 0-14. Efter matchen blev vi inbjudna på "free barbecue" av motståndarlaget på en irländsk pub i Phuket town. Det bjöds på korv eller kycklingburgare med bröd som smakade gott även om barnen var lite skeptiska i början. Hemfärden skedde vid 20-tiden från puben med en blandning av trötta och pigga barn. De som var pigga sjöng och tjoade hela vägen hem. Vi cyklade hem från byn och satt oss på altan och läste, men ögonen ville inte hålla sig uppe så det var bara att gå och lägga sig.

Söndagen tillbringade vi vid "Print-poolen". Vi hade en skön dag och vi gick även ner till havet för och badade. För det mesta är det grön flagg vid havet nu och vattnet har lugnat sig betydligt, knappt några vågor alls. Till barnas förtjusning så finns det en massa smått och gott att plocka med sig från stranden. Efter badet följde vi med en annan familj till en restaurang vid havet, som faktiskt heter "Dengs", och åt god mat. En mamma och två barn till från skolan kom också dit, barnen lekte burken innan vi tog cyklarna och trampade hem. Det fungerar bra att skjutsa barnen på varsin cykel och det är faktiskt riktigt trevligt. Thailändarna som sitter efter vägen hälsar och är så trevliga. -How are you today, är en vanlig fråga. 

 

 

 

Ståtoalett på Super cheap

Super cheap

Johanna testar omlottkjolar

Bussfärd till fotbollen

Hängivna supporters som aldrig gav upp hoppet.

Fotbollslaget i de nyinköpta dräkterna

Domaren får akta sitt knä

Supporters som roade sig med biljard.