Lugnt och skönt

24/10 - 27/10

Tisdag morgon efter en långhelg så var det trötta miner på alla i familjen då det åter igen var dags för skoldag och vardag. Vi har nog lyckats ställt om dygnet lite på de tre lediga dagarna. Vardag för mig och Sussie har nu blivit lite åt det hållet vi hade förutspått innan vi åkte. Vi lämnar barnen till skolan för att efter det göra något som "gör oss lyckliga", det kan vara allt från att sitta på vår brokvist till att ta en cykeltur ner på byn. Sussie var på gympa medan jag satt och njöt på brokvisten och surfade runt lite på nätet. Resten av dagen ägnades åt en lugn hemmadag med läsning och datajobb.

Onsdag förmiddag satt vi hemma på verandan. Sussie försjunken i boken "Gömda" med Lisa Marklund medan jag tittade efter ideer för det kommande lovet + spelade lite Poker på nätet. Efter lunch tog jag och Sussie cyklarna till cykelverkstaden där jag beställt en längre sadelstolpe i Lördags. Beställningen kan inte ha gått riktig hem då sadelstolpen inte kommit fram eller var slut, de hade inte förstått beställningen. Så kan det va ibland, de nickar och säger YES, YES fast de inte riktigt förstår, de leer & vinkar och man tror de förstått. Jennie hade en kompis med sig hem, de åt mellanmål och hade en trevlig eftermiddag. Johanna hade istället lite tråkigt och åkte med mig till marknaden och köpte diverse smink  till Hallowen partyt på fredag, Sussie satt fortfarande försjunken i sin bok. 

När Jennie och Johanna slutat i skolan, på torsdagen, så åt vi ett snabbt mellanmål för att sedan cyklat till stranden eller poolen på Print hotell för att hinna med ett bad innan det börjat regna. Vi valde stranden, tur det då det snart började regna. Stoppade snabbt ner våra saker i "plastkassar" rutinerade som vi blivit. Sussie gick en liten prommis i regnet och hittade lite snäckor, jag tog till fället i akt och "duschade" av mig saltet från havet och tjejerna gjorde som de brukar, fortsatte bada. Synd att  Jennie tappade sitt ena örhänge när de hade så skoj.

Fredagen gick tjejerna kort dag i skolan, slutade redan 12.30 då lilla gruppen skulle ha "hallowen party". Medan de var i skolan åkte vi till vår cykelreparatör och skulle fixa min  sadelstolpe, en längre. Det visade sig att han hade beställt en böjd och en rak så jag och Sussie fick till slut varsin längre stolpe, allt frid och fröjd. Efter det åkte vi till vår "moped resturang" och åt lunch innan vi hämtade tjejerna. Vi åkte till "print" åter igen för att bada. Denna dag utan regn. Grannens kille Viktor blev med oss till "print poolen" och det var trevligt. Sussie somnade till och med en sväng, kors i taket, mitt i solen. Innan vi åkte hem svängde vi en snabbvända förbi marknaden men köpte "Na da".

Tjejerna och Viktor hade en trevlig Halloween fest på skolan.

I Morgon drar vi nån stans, vet inte var. Bussen till Krabi, sen får vi se.....

 

 

Så här ser det ut när man öppnar ögonen efter lunchvilan

Halvkyckling med stor Chang

Jennie och Johanna i havet

Solen bakom molnen på Kamala beach

Cykelmeken

Full fart i poolen