Cykelinköp och gitarrlektion

9/10 - 12/10

Det är som hemma, helgerna tar slut lika fort, fredagen kommer och vips så är det måndag . Medan barnen gick i skolan så gjorde Sussie ett gympa pass hos Timmer. Jag gick ner på byn för att ta kopior på våra pass som skulle lämnas in till skolan. När jag var på väg hem från byn ringde Sussie och sa att det var en familj som gått på skolan som skulle åka hem, de hade två cyklar som de ville sälja. Efter vår lunch gick vi gick till Kamla beach hotell där de bodde de sista nätterna för att köpa cyklarna. Cyklar i Thailand är inte av den största sorten, snarare i barnstorlek, men vi slog till, 1500bath (300:-) för en fin och en halvfin cykel. När vi cyklade hem, med knäna i öronhöjd, så upptäckte vi vad fort det gick att ta sig fram, det som var en 25 minuters promenad innan cyklar man på 5 minuter nu.

Vädret var strålande och man har lovat sämre väder framöver så valet var enkelt, bad på Print hotell. Vi hämtade barnen på skolan och styrde kosan mot Print, det gick jätte bra att skjutsa de små. Vi lade en handduk på pakethållaren som sittdyna. Det blev ett bad på ca 2 timmar innan det mörknade utåt havet och regnet kom, så det blev mat på Deng´s restaurang innan cykelfärd hem i lätt duggregn.

På tisdagen åkte barnen cykel till skolan, det passade Jennie perfekt då hon har lite ont i ett knä efter att hon antagligen vridit till det lite. Annars är det skönast att gå. Sussie åkte iväg med ett gäng "tjejer" till Surin beach resort och provade på lite yoga, själv satt jag vid datorn och lekte lite. När Sussie kom hem visade hon ett bett hon fått på  tumleden i söndags kväll, i går var det lite svullet men nu gick en röd sträng från bettet och en bit upp på armen, det slutade ca 10 cm från armvecket. En av tjejerna är sjuksköterska så  hon hade varit med Sussie till Farmasian (apoteket) och köpt medicin för 100bath (20:-). Antihistamin morgon och kväll och någon typ av kortison 3 ggr/dag i tre dagar + en flaska sårsprit. på kvällen var den röda strängen nästan borta. Efter skolan tog vi det lugnt hemma, spelade lite kort, åt mat och frukt.

Dagarna går fort trotts att man egentligen inte gör så mycket. När vi lämnat barnen i skolan på onsdagen, åkte vi till Timmer och servade våra cyklar, höjde sadel, smorde kedjor mm. Vi blev kvar och pratade med dem till lunch så vi följde dem till en liten restaurang och åt lunch för 80bath (16:-). Sen åkte vi hem och körde ett par tvättmaskiner innan vi hämtade barnen i skolan. Jennie och Viktor gick med till några grannar nedåt gatan, de är från Filipinerna och är här i Phuket för att arbeta. De är musiker och hjälper gärna Jennie och Viktor att spela gitarr.  Vi var kvar i över två timmar, Jennie lärde sig fyra ackord  Dm, C, G, Am. Sussie kom också ner till den Filipiniska familjen och satt och pratade engelska i säkert en timme, hon tyckte det var skoj.

Idag, torsdag, cyklade jag och Sussie ner på byn och handlade mat, frukt och lite annat smått och gott efter att vi lämnat barnen i skolan. Efter en snabblunch på "Seven eleven" cyklade vi hem och sov middag. Det behövdes verkligen, det har blivit sent, runt midnatt varje kväll på slutet. Efter skolan var vi hemma och mös, gjorde läxor, läste bok mm. Josefin i Jennies klass kom hit och frågade efter henne så de var hem till Josefin en sväng och kom sen tillbaka och spelade kort. Hanna, grannflickan, kom över till Johanna. De hade "vernisage" för mammorna i går och för papporna i dag, vi fick köpa några teckningar, smart av dem.

 

Våra cyklar, det är juniormodell men vuxenmodellen är lika "stor"

Röd rand från tummen till strecket

Sårsprit, kortison & antihistamin

Gitarrlektion

Nog regnar det allt, knäppt mot baksidan

Mellanmåls dax, choklad/banan shake