BYK, BAD, SHOPPING & KARON

3/10 - 8/10

I tisdags hade vi stora bykdagen. Jag och Karin premiärtvättade med vår nyinförskaffade tvättmaskin. Den fungerar inte som hemma direkt, så det tar lite tid och är lite pyssligt. Först stoppar man ner tvätten i tvättbehållaren, fyller den med vatten (vi har slangkoppling) och vrider in hur många minuter man vill köra, vi kör 4-6 minuter. När tvättprogrammet är klart flyttar man över tvätten till centrifugen, sen får man flytta den tillbaka  till tvättbehållaren för sköljning, sen får man upprepa proceduren en gång till för ytterligare sköljning. En tvätt tar 15-20 minuter och man tvättar i kallvatten. Centrifugen är fantastisk, på 1,5 minuter är tvätten nästan torr.

Micke var kvar med tjejerna i skolan eftersom det blev Johannas första dag i skolan i dag. De kom hem och var hur glada som helst och berättade att de haft tema och att de ska bygga en bro tillsammans med några andra barn. De behövde grejer till bron så alla i gruppen skulle ta med varsin sak så Jennie & Johanna sprang upp till våran minimart och köpte sugrör för 3 Bath. (10 Bath =2kr, 1000 Bath=200kr).

Vi har lovat tjejerna poolbad minst en gång i veckan så på onsdagen hämtade vi upp dem vid skolan och gick ner till "Print", ett nytt jättefint hotell där det är OK att betala in sig och bada. Vi var nästan ensamma när vi kom, sen kom en av lärarna och hennes tre lärarkandidater. Två tjejkompisar från skolan dök också upp och de hade skoj tillsammans, det började ösregna men de hade lika skoj ändå. På hemväg stannade vi till på Deng`s restaurang och åt.

När Jennie vaknade på torsdagen hade hon en fruktansvärd huvudvärk så hon blev hemma från skolan. Johanna blev lite fundersam över att vara utan Jennie i skolan, men det hade gått hur bra som helst. Johanna tycker att engelskan är lite jobbig eftersom hon inte förstår och Mr Lee kan ju ingen svenska så då kan det ju bli lite svårt. En av lärarkandidaterna kommer att vara med henne t o m nästa vecka som är deras sista så får vi hoppas det funkar sen. De säger på skolan att barnen lär sig engelskan otroligt snabbt, Mr Lee´s pedagogik och personlighet gör att barnen verkligen gillar honom så det blir bra.

Micke var hemma med Jennie, hon vilade mest och mådde bra mot kvällen. Själv följde jag med grannarna till LOTUS och handlade lite mat, frukt och smågrejer som saknades. Sen tog vi det bara lugnt resten av dagen och det var verkligen skönt. Tjejerna har satt upp hängmattan mitt i trappen och ligger där och myser emellanåt, ibland vill de ligga själva och då kivas de förstås om vems tur det är.

På fredagen var vi på marknad nere i byn. Det var mest kläder men det fanns mat och frukt också. Jennie köpte en kjol och Johanna som vill ha allt köpte en kjol, örhängen och ljusblå solbrillor.

Äntligen helg. Vi hade tänkt ligga vid poolen på hotell Print hela lördagen men innan vi han gå dit hade den vackert blå himlen förbytts till en grå massa som det ösregnade ur. De gånger det regnat tidigare hade det regnat max 1 timme men nu ville det aldrig sluta. Vi hyrde en minibuss med grannarna och åkte till LOTUS återigen eftersom Jennie och Viktor skulle köpa gitarrer. De hittade gitarrer och vi hittade lite annat smått, bland annat köpte vi en 16 delars servis för 500 bath (100kr) eftersom vi saknade både djupa tallrikar och muggar i husets inredning.

Efter LOTUS åkte vi till Karon. Det kändes i kroppen att det var speciellt att vara tillbaka. Johanna sa att hon tyckte vågorna var obehagliga där så det kändes nog för tjejerna med. Vi var inte tillbaka till hotellet vi bodde på när Tsunamin drog in över land, vi tar det nästa gång. I övrigt måste vi faktiskt säga att Karon är en speciell plats med sin fina strand och många matställen, men att handla är mycket dyrare än i Kamala där vi bor nu.

Söndagen blev vår vackraste dag hittills med klarblå himmel och heldag på hotell Print till barnas förtjusning.

 

Inlägg till er alla: 

Vad roligt att ni är så många som läser på vår hemsida. Gästboken (och mailen) är alltid lika roliga att läsa, tyvärr har vi svårt att svara pga att vi är utan egen uppkoppling, men håll ut. Vi ska få egen uppkoppling om ca en vecka.

 

 

 

Manuell tvättflytt mellan tvättbehållare & centrifug

Tvätthjälp

Ingen vattensnål maskin precis, man fyller drygt halva baljan.

Poolbad med kompisar från skolan

Stolt gitarrägare

Affärs & restaurang gata på Karon

Karon beach mot Kata

Karon beach mot Patong

Sussie & Jennie

Solnedgång Karon

Spelsugen

Marknad, nog blir man shopping sugen