Bara vara

6/2 - 9/2

Tisdag morgon och Micke mår nu bra. Vi lämnade tjejerna i skolan sen kändes det konstigt att ha en hel skoldag för oss själva, inga besökare att tänka på. Jag och Micke satt på uteplatsen och tittade på varandra, hade samma tanke, moppetur. Näsan fick bestämma var vi hamnade, det blev Surin och småvägarna mot Bang Tao. I Bang Tao svängde vi av på andra små vägar som ledde hit och dit och ut i obygden, genom små byar och förbi nybyggen, genom odlings och plantage områden. Det är både mysigt och vackert att fara runt på moppe, man hinner se mycket mer än om man åker bil. Dessutom är det enkelt att bara stanna till om det är något speciellt man vill se mer av som t ex när jag såg en ananasodling. Det har jag velat se hela tiden vi varit här och rätt som det var for vi förbi ett gummiplantage där de odlade ananas mellan gummiträden, smart. Dels utnyttjar de marken mellan träden och dels slipper de hålla undan gräs. Vi for vidare på vägarna och rätt som det var kom vi fram till den stora vägen mot flygplatsen, hmm, vi vände och letade nya småvägar och någonstans att äta. Mitt i en liten by med en smal gata stannade Micke vid ett Thaikök och frågade om de hade mat. Kvinnan såg frågande ut, -"Ka Pat Gai" (stekt ris med kyckling) sa vi och då gick det upp ett ljus. Vi blev varmt välkomnade att slå oss ner och kvinnan talade och talade Thai med oss och vi talade engelska, hennes grannar tittade och tittade på oss  och lite tissel och tassel blev det. De var nog inte vana att det dök upp "vitlökar" hos dem, det var nog den godaste Ka Pat Gai jag ätit. Innan vi for därifrån kom en kille från Laguna i Bang Tao, han var en riktig pratkvarn och bra på engelska, vi fick veta en massa intressant och det fick nog han med.

Efter vår goda lunch bar det av hemåt, skoldagen började närma sig sitt slut. Micke körde hem mig och hämtade tjejerna på moppen. De ville bara ha ett snabbt mellanmål innan de skulle till Josefin och Emelie. Micke for ner till Rene för lite lek på datorn och jag gick över till Gerd en sväng, Josefines och Emelies mamma, jag lånade en bok av henne jag ska läsa när "Da Vinci Koden" är slut. Innan mörkret kom tog jag och Micke oss en promenad, på hemväg beställde vi mat på Popeye, den fick Micke hämta med moppen sen. Gott och skönt att äta hemma.

Jag och Micke fortsätter på "softa linjen" och for till Surin Beach redan när vi lämnat barna i skolan på onsdag morgonen. Det var ganska tomt på stranden så tidigt på morgonen och vi fick en bra plats nära havet. Lunchen åt vi vid Surins moppestånd, det är många matvagnar, var och en specialliserade på sin mat, toppengott. Efter lunch kom Lena och René och höll oss sällskap, deras tjejer var på pysseldag. Micke for över berget och hämtade våra.

Jennie och Johanna hade velat till Surin ett längre tag och nu var de äntligen här och vi hade en skön eftermiddag på Surins strand. Vi byggde en hästtavla av sand och hoppade längdhopp, svårt att komma långt med sanden som avstampsplatta vill jag lova. Vår tanke var att äta hos Deng (som lagar mat till skolan) när vi kommit tillbaka till Kamala, Micke och Jennie for i förväg på moppen och beställde mat. Jag och Johanna tog bussen och den kan man få vänta på, vi väntade i ca 30 minuter innan den dök upp. Maten stod på boret när vi väl dök upp, lagom avsvalnad. Efter middagen for vi hem och gjorde kväller med mys på uteplatsen.

På torsdagen var jag på Yogan, Micke lekte på datorn med René och Ronny. Det var länge sedan det var Yoga men jag har egentligen bara missat en gång och det var förra veckan. Yogan är verkligen bra, något jag är sugen att fortsätta med när jag kommer hem. Susann, Yogainstruktören, förklarade skillnaden på denna Yoga och Power Yoga. Vi lär oss göra alla rörelser noggrant och precis, när man lärt sig det kan man gå över till Power Yoga och annan Yoga, enligt Susann. Hon tycker jag lärt mig snabbt och har bra kroppsuppfattning och hoppas att jag kommer fortsätta hemma.

Killarna fortsatte med sin dator efter Yogan och vi tjejer, Lena, Tim, Pia-Lena och jag for till Patong för att handla kött och andra inventarier till morgondagens lilla fest. Vi passade på att äta lunch på en italiensk restaurang med utsikt över Patong innan vi åkte hem igen. Efter skolan var Jennie med Josefine, Johanna gjorde läxor. På kvällen åt vi middag på "The Swedish Bar And Restaurang" som Josefines och Emelies föräldrar öppnat. Vi åt god mat och hade en trevlig kväll, var kvar ända till nio.

Vi gillar att åka moppe, därför for vi över till Patong på fredagen för att hälsa på en "hemlig vän". Vi möttes upp och åkte  till Harry´s för att äta god lunch och ha trevligt. Micke åt Pizza och var helnöjd och jag åt en supergod Cesarsallad med kyckling. Tack för lunchen och den trevliga stunden. Fram emot halv tre var vi tvungna att gasa tillbaks till Kamala för att hämta tjejerna i skolan.

Jennie och Josefin gick på fredagsmarknaden mot kvällen och sedan åt de middag på Josefines föräldrars restaurang innan de for hem till oss för en trevlig kväll med med pyssel och mys helt ifred utan familjer. Resten av vår familj tillbringade kvällen hos Tim och Stefan, vi hade en liten grillfest tillsammans med Timmers, Åhlins och den hemvändande familjen Ronny, Pia-Lena, Tim och Max. Alla drog sitt strå till stacken med matlagningen men, tur Tim hade pejl på vad som skulle göras då vi nog blev fler kockar..... Alla barn lekte, badade och hade jätteskoj tillsammans medan vi fixade maten. Det är verkligen härligt att se alla barn i varierande ålder busa och ha skoj tillsammans.

Tack allihop för god mat och en trevlig kväll, det fixade vi bra. Lycka till Pia-Lena, Ronny och killarna på er semester innan ni far hem.

   

 

 

 

 

 

Ananasodling mellan gummiträden

Ananasplanta med en växande frukt

Flitig som en myra, nu vet vi var det kommer ifrån

Hård match på Surin Beach.

Äntligen fick vi handla glass av den sjungande björnen, synd han hade ont i halsen

Sandhäst

Högertrafik i Patong

En som inte vill vara med på bild....

Full fart på kökspersonalen.

Mor och dotter gosar med varandra

Familjerna Åhlin och Pettersson.

.

Full fart i poolen.

Lek

Grillmästarna.

Trevlig stund i den ljumna luften

Tim, Stefan och Loa

Spindel, modell större.