Första skoldagen 2 okt

I morse var Johanna helt ur gängorna när hon vaknade. Hade ont i halsen, var trött och ville inte äta frukost. Hon var förståss jättenervös. Halsen har hon dock nämnt nån gång under helgen. Jennie var mest tystlåten och spännd och det förstår man ju. Det är ju inte varje dag man börjar i en ny skola dessutom i ett annat land.

På väg till skolan blev det ösregn. Barnen och Micke hade tur och fick lift med Camilla från Skåne i Tuc-Tucen de åkte i. Jag hade sprungit hem och hämtat kameran och fick ta mig till skolan under ett paraply men jag blev ändå blöt upp till midjan, det regnade på tvären, hade tur att våran husvisare Pontus syster plockade upp mej och gav mej lift.

Väl framme i skolan så var det morgonsamling som de har ca 20 min på morgonen, den blev lite längre i dag  eftersom det var 7 nya barn och alla skulle pressentera sig. När samlingen var slut fick de nya barnen var sin tidskriftssamlare med penna, linjal, sudd och några anteckningsblock. I tidskriftssamlaren ska barnen ha allt sitt material. Efter de fått sina saker gick Micke hem med Johanna för hon mådde inte bra. Hon låg och vilade hela dagen och var lite småhostig. Jag var kvar med Jennie hela dagen i skolan. Hon ville att jag skulle stanna så då gjorde jag det, hon var med de andra barnen och hoppade rep mm och tittade bar på mej någon gång. Till lunch fick de någon slags pasta med kött i, Jennie tyckte köttet var ok men spagettin sådär (överkokt tror jag). Maten körs från en restaurang nere i byn och den fraktas i plastbuttar med lock, undrar vad livsmedelsverket skulle säga!!!!!   När skoldagen var slut var det förståss dax för ösregn igen så vi väntade en stund så regnet fick lugna ner sig.

I går åkte vi till LOTUS (typ coop forum), åt lunch på Mc Donalds och handlade en massa saker vi behöver mat, frukt, täta burkar, kastrull,  tvättkorg, handdukar, snorklar & cyklop, sängkläder, tvål, allt till disk och tvätt mm. Ja vi köpte faktiskt en tvättmaskin, av märket LG, tillsammans med våra grannar Åhlins, 450:- inklusive frakt per familj. Ska bli spännande att tvätta i den, man tvättar i kallt vatten, får flytta tvätten själv mellan tvätt/sköljhon och centrifugen. Helt klart intressant. Att köpa sängkläder är inte det lättaste, i det här landet köper man inte underlakan, påslakan och örngott som hemma utan man får ett underlakan som är som ett madrasskydd och ett örngott, om det är en större förpackning så är det kuddöverdrag  till långa runda kuddar. Så vi kom hem med en himla massa underlakan och örngott, men inga påslakan för det verkar inte finnas.  Nu räcker det ju med ett lakan över sig så det funkar bra ändå.

Det kan vara intressant att provsmaka i affärer också. På Lotus provsmakade vi någon vaniljdryck och barnen gillade den så vi undrade ju hur den skulle blandas till. Vi frågade flickan vid provsmakningen och hon log berättade att det skulle blandas med vatten, 3 skopor till 180ml vatten..........det var någon typ av barnmat, välling eller nått. Hon och hennes provsmakningskompisar skrattade gott tillsammans med oss när vi gick därifrån.

 

 

   

Johanna i stora salen, man ser dörrarna till de 3 lektionssalarna

Jennie och Johanna har fått sina tidskriftssamlare med innehåll som ska märkas.

Den här maten känner vi igen

6800 bath