Vattenfall, tigrar och elefanter! 

Igår gick vi upp i tid för att vi skulle ut på en utflykt. Efter frukosten kom en taxi och hämtade upp oss, vi åkte norr ut för att komma till Erawan vattenfallen. Innan vi åkte dit var vi och tittade på en damm, det var väldigt mycket vatten där, hela 175m vatten i den! :o

När vi kom fram började vi att vandra upp mot vattenfallen, hela 7st. Det började bra med asfalterad väg, men den försvann snart och övergick till djungel. De första 4 vattenfallen var fina, sen hade det räckt för mig i alla fall! Jag tyckte att det var skitläskigt att gå där i djungeln, men som tur dök inga ormar upp .. det mest ormlika vi såg var en söt liten ödla! ;D Mamma och Johanna var upp till toppen, men det hoppade jag och pappa över, eftersom jag inte ville gå längre upp.

Jag försökte bada i den 7;e vattenfallet, men det var för kallt. Och sen åt fiskarna på ens tår, det gjorde inte ont, det var bara lite obehagligt. Vägen ner gick mycket bättre än den ner i alla fall. Jag, pappa och Johanna badade i det 4;e vattenfallet, där var det djupt och svalt. Johanna och pappa åkte vattenrutschbana ner för klipporna, men jag orkade inte klättra upp för klipporna.

När vi gått hela vägen ner så åkte vi direkt till tigertemplet. Väl framme köpte vi biljetter och böt om till längre byxor och tröjor, eftersom man inte får visa knän eller axlar på tempel.

Inne på templet gick vi direkt i riktning mot tigrarna, och då såg vi något som man känner igen, HÄSTAR! :D Allihopa var bruna, och i var i storlek med Blacky ungefär och ganska magra .. Sen var det ett jätte sött föl också, som galopperade runt där. När vi kom fram till tigrarna ställde vi oss i kön för att få bli fotade med tigrarna. När man kom in där tigrarna fanns var det en som höll en i handen och visade vägen, och en annan som följde med och tog kort. Man gick runt till ett par tigrar, sen var det klart.

När alla hade blivit fotograferade gick vi för att titta på 5 månader gamla tigerungar, de var jätte söta. Och då såg vi hästarna igen. Det fanns djur överallt på området. Det var hästar, kor, vildsvin, påfåglar och en massa andra djur. Vi hittade också ett tempel, där tände vi rökelser och bad för Buddha.

På väg från templet hittade vi en jätte fin påfågel som hade fält ut alla sina vackra fjädrar, där blev vi kvar en ganska bra stund och kollade och  knäppte kort.

När vi lyckats slita oss från påfågeln gick vi mot utgången, och då kom matbilen för dagen. De slängde ut någon typ av kålrötter som alla djuren åt av. Det var ganska spännande att se hur alla djur rusade mot maten, och hur vissa djur hade större ’’makt’’ än andra.

När vi kommit tillbaka gick vi och åt vid en restaurang vid floden. Och återvände efter det till hotellet för att ta ett dopp i poolen.

Mot kvällningen gav vi oss iväg mot Seven Eleven för att köpa lite att äta. Jag köpte en kycklingburgare, mirinda, kola nallar, polo och godishjärtan. Kycklingburgaren smakande som den brukade och mirindan smakade även den som den brukade.

Efter Seven Eleven blev det internetcafé och efter det hem till hotellet och sova.

Imorse var det tänkt att vi skulle ta en sovmorgon, men icke. Vi vaknade av att man firade det kinesiska nyåret med en massa smällare, ingen vidare uppvakning om jag får säga så.

Efter att legat och dragit oss en lång stund klev vi upp och gick ner till frukosten. När vi ätit klart gick vi till en marknad med i stortsätt bara smycken. Jag köpte två par silverörhängen med en rosa sten i. De kostade 100 Bath/st, och även om jag ville ha 2 par, så gick det inte att få ’’mängd rabatt’’.

När vi shoppat klart så gick vi tillbaka till hotellet och la oss vid poolen. När det var dags för lunch så gick vi till thaiköket vi ätit i när vi kom till Thailand, och för mig blev det som vanligt Kao pat gai. Efter vi ätit oss mätta gick vi tillbaka till hotellet för att vänta på taxin. Och efter en stunds väntade, som kommer en volvo inrullande och det visade sig att det var med den vi skulle åka med.   

När vi kom fram till elefanterna, vilket var dagens utflykt, så fick vi hoppa ut på 2 elefanter. Att rida elefant går inte speciellt fort, och är väldigt gungigt. När vi ridit en sväng i skogen kom i tillbaka, och då frågade elefantskötaren om jag ville rida på halsen, men jag avstod. När vi red elefant 2002 så red jag på huvudet, och det var läskigt tyckte jag.

När vi kommit av de gungade elefanterna var det dags för dagens höjdpunkt, att bada med elefanterna! :D Det var lite gungigt och så i början, men efter en stund vande man sig. Man fick tvätta elefanterna med tvål på huvudet, och sen så fixade elefantskötaren så den la sig eller dök. Det var skönt i vattnet, och jag kan bara säga att det är MYCKET roligare att bada med elefanter än hästar! Det här skulle jag LÄTT kunna göra igen!

När vi badat klart åkte vi tillbaka till hotellet och gjorde i ordning oss för att gå ut och äta.

Vi åt på samma restaurang där vi ätit tidigare. Jag åt spaghetti carbonara, det var skinka istället för bacon, bra för mig som inte gillar bacon. :) När alla ätit klart spelade vi kort. Det blev bluffstopp, alla utom Johanna tycker det är värdelöst, men vi spelade det 2ggr för att hon skulle bli glad. Plump spelade vi också, om man säger såhär så gick det inte alls bra för mig.

På hemvägen gick vi in på Seven Eleven för att köpa lite färdkost till morgondagens resa. När vi kom tillbaka till hotellet blev det sovdax.

 

Ha’de så bra där hemma!

 

 


Utsikt från dammen.


Vattenfall ..


Vattenfall ..


Ännu mera vattenfall ..


Apan ville inte vara med på kort.


Vet ni? Vi har kollat på vattenfall ..


Bada bland tåätande fiskar.


Bada i 4;e vattenfallet.

*
Första hästen jag såg i Thailand! :D


Jag och Tiger.


Tigernos .. <33


Kram kompis .. <33


Påfågel.


Typ en ren .. ?


Rida elefant.


Bada med elefant.